Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jättetalang mot fin säsong

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Han blev en stor snackis som treåring, men när det kom till storloppen började det strula.
I första starten som fyraåring och i ny regi visade Galileo Am sig bäst i V64-1.

Publicerad:

Galileo Am såldes på Kolgjini Sales 2017 för 240.000 kronor. Muscle Hill-sonen inledde karriären hos Björn Röcklinger och fick verkligen upp ögonen på sig då hästen vann på 1.13,2a/2.140 meter i sin blott fjärde start. Därefter började det däremot strula en del för hästen och i slutet av treåringssäsongen flyttades Galileo Am till Katja Melkko. För nyblivna Solvallaproffset blev segern mycket enkel i comebacken på tiden 1.15,6/2.160 meter.
– Hästen gjorde det jättebra. Jag körde hästen förra året och han har växt under vintern, nu har han blivit ännu ett nummer större. Han var jättefint i ordning, sade Jorma Kontio efter vinsten.

Efter en fin start avancerade man till dödens, där man sedan enkelt kopplade grepp om ledaren på sista bortre långsidan.
– Jag tyckte att jag körde bästa hästen så då valde jag att gå fram tidigt. Vi kontrollerade allting hela tiden och han vann säkert, sade Kontio och fortsatte:

– Han har fantastisk stam och fin kapacitet.

Auktionsdyring tog andra raka

En annan talang som kanske inte haft fullt samma enkla stil som Galileo Am, är Boycott. Nu börjar däremot Jörgen S Erikssons travare att hitta stilen och under fredagen kom andra raka segern, totalt den tredje i karriären. Nyblivne fyraåringen efter Maharajah undan Big Blue Kitten kostade 800.000 kronor på Elitauktionen 2017.
– Det är klart att man känner av pressen, men det är skönt att han börjar leverera nu. Det är en fin häst, sade Eriksson.

Segertiden blev 1.15,5a/2.140 meter, vilket var nytt rekord för Boycott.

I övrigt...
...var det stort fokus på Ängsborken denna fredag, men Alf och Jimmy Jonssons kallblodstalang lyckades inte vinna. Istället visade sig Ådne Odin vara för bra, efter att ha fått styra som han ville i ledningen. Dagfinn Aarum körde Erik Killingmos häst till seger. Ängsborken avslutade sista 500 meterna efter 1.20, men det räckte "bara" till en andraplats.
...fortsätter det gå bra för Joakim Elfving. Hans Royal T.N. var bara bäst i ett lågklassigt lopp. Stallets lärling Linus Lönn körde till vinst.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS