Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jenny A Björk vann Dam-SM

Foto: ALN
Jenny A Björk vann Dam-SM 2016. Foto: ALN

På Umåker avgjordes årets upplaga av Dam-SM under fredagskvällen – vann gjorde Rommelärlingen Jenny A Björk!

Publicerad:

Tillsammans med tioåriga valacken Raging Mack, som tränas av Ida Sandberg, vann Jenny A Björk Dam-SM 2016. Duon hade spår två bakom vingen och fick en resa i rygg på ledande Crazy Foot Mambo och Mimmi Elfstrand loppet igenom. Vid sista kurvan kom luckan och vinnarekipaget spurtade i mål på 1.13,7a/2.140 meter. Mimmi Elfstrand och Crazy Foot Mambo fick se sig slagna med en halv längd. Trea kom Hanna Olofsson tillsammans med Sambucus P.R.

 
– Det känns fantastiskt! Allt stämde perfekt i dag. Jag såg att den på utsidan inte hade så mycket kvar på den sista bortre långsidan och kände att det kunde lösa sig, sade Jenny A Björk efter segern, vilken är hennes största hittills.
 
Jenny A Björk är 21 år gammal och till vardags är hon lärling på föräldrarnas Björkbackens Stuteri som föder upp B.B.S-hästarna. SM-segern var karriärens 26:e och var värd 100.000 kronor. Under lördagen plussade Björk på sitt segerfacit ytterligare – i Rättviks inledande montélopp vann hon tillsammans med  Navaj Brodda.
ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.