Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

J.H.Mannerheim bäste svensk på Vincennes

Foto: TR Bild
J.H.Mannerheim (till vänster) slutade tvåa på Vincennes, medan Very Kronos blev diskvalificerad. Foto: TR Bild

Sex svenska hästar fanns med i måndagens första lopp på Vincennes. Bäst gick det för J.H.Mannerheim som slutade tvåa i sin debut på fransk mark.

Publicerad:

J.H.Mannerheim var snabbast ur volten och kördes till ledningen av Gabriele Gelormini. Spets blev sedan till vinnarhålet när Jean-Michel Bazire avancerade med favoriten Druss de Guez och där var J.H.Mannerheim kvar när fältet travade in i sista sväng.

Då sköljde David Thomain hela vägen till spets med Diablo d'Herfraie (e. Jasmin de Flore) i vad som visade sig vara ett segerryck. Druss de Guez galopperade kort därefter och de övriga kunde inte heller hota sjuåringen som vann på 1.13,4 över 2.700 meter

Närmast bakom följde J.H.Mannerheim på en mersmakande andraplats. Johan Untersteiners häst belönades med 10.750 euro för den placeringen.

Näst bäst i svensklaget var femman Partizan Face medan Mr Perfect, Uppohoppa och Tellmeastory blev utan pengar. Så även Very Kronos som diskades för galopp.
– Han tappade travet i nedförsbacken. Det är bara att ta nya tag, sade Erik Adielsson som körde hästen åt Svante Båth.
– Med det finns ingen häst som det tar lika hårt som med honom. Samtidigt blir man väldigt glad de gånger det går bra. Det är verkligen djupa dalar och höga berg med Very Kronos.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS