Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jimmy H Andersson Frankrike-etta

Foto: HANOLD/ALN
Jimmy H Andersson tog sin första seger i Frankrike bakom Monas Invercote. Foto: HANOLD/ALN

Jimmy H Andersson tog sin första seger på fransk mark när han i kväll spurtade till seger med Svante Båth-tränade Monas Invercote på franska högervarvsbanan Saint Galmier.

Publicerad:

Monas Invercote (e. Viking Kronos) kom till start i Prix de Bellegarde En Forez med en fin andraplats från senaste starten i Cagnes Sur-Mer. Det såg länge hopplöst ut när Jimmy H Andersson från ett elftespår bakom bilen hamnade bland de sista och så småningom fick femte par utvändigt. Samtidigt kunde Robert Bergh-tränade favoriten Brasil Boko forcera sig till ledningen.

Redan ut på sista bortre långsidan tröttnade Brasil Boko medan Jimmy H Andersson provade en attack via tredjespår med Monas Invercote. Det såg ut att bli allt för tufft, men det sjuåriga stoet kämpade berömvärt och kunde koppla segergreppet kort före mål.

Förstapriset var 14.400 euro och segertiden skrevs till 1.14,0a/2.600 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.