Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jimmy Jonsson blev fredagens vardagshjälte

Foto: Micke Gustafsson/TR BILD
Jimmy Jonsson fångade en lös häst från baksätet i Markus Pihlströms bil. Foto: Micke Gustafsson/TR BILD

En häst från Markus Pihlströms stall i närheten av Bergsåker kom lös och sprang med sulkyn efter bilvägen in mot Sundsvall. Det var då som ”vardagshjälten” Jimmy Jonsson ryckte in och fångade in hästen från baksätet i Pihlströms bil...

Publicerad:

Jimmy Jonsson jobbar till vardags som försteman i Öystein Tjomslands travstall på Bergsåker. I dag var han som vanligt inne på Bergsåkerstravet och körde intervalljobb. Plötsligt ringde telefonen.
– Det var Markus Pihlström, han berättade att en häst kommit lös och var på väg ner till travbanan. Hästen sprang runt lite på parkeringen och nära stallbacksinfarten, men tyvärr drog den sedan vidare ut på bilvägen och ner till korsningen. Markus kom snabbt med en bil och jag hoppade in i baksätet, berättar Jimmy.

”Räddningspatrullen” närmade sig hästen allt eftersom, men den vådliga färden fortsatte bland annat via en rondell och bron över till Granlo.
– Vi såg inte hästen hela tiden, men folk pekade åt oss, så det var inte så svårt. Det kändes som lite kris när trottoarerna började ta slut, men vi kunde stoppa hästen där efter bron i Granlo utan att något hände.

Hur fick du stopp på den?
– Jag vevade ner rutan och stack ut armarna. Man tänker inte så mycket i en sådan situation, då det blir mycket adrenalin. Det var dock inga konstigheter.

Inte?
– Nej, jag har varit med om så mycket tidigare, bland annat när jag jobbade åt pappa (Alf Jonsson). Så det här är inte mycket att hetsa upp sig över.

Nåja, lite av en vardagshjälte är han ändå Jimmy Jonsson den här fredagen. Markus ska också ha en eloge i sammanhanget. För det kunde förstås ha gått hur illa som helst om oturen varit framme. Men varken hästen eller några människor kom till skada den här gången. Inte blev det några plåtskador heller för den delen.

För Jimmy Jonsson fortsätter kvällen just nu med bilfärd upp till Umeå. V64-omgången körs där och Tjomslands stall har tre hästar till start, där Jimmy själv sitter upp bakom Lome Tornado (lopp 11).

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS