Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jinesjö felfri – tog dubbel

Foto: Mikael Wikner/TR Bild/Kanal75
Jonna Jinesjö. Foto: Mikael Wikner/TR Bild/Kanal75

Chefen åkte på auktion och lät sina anställda sköta verksamheten nere på Jägersro.
Jonna Jinesjö förvaltade det på bästa vis och tog en dubbelseger i sulkyn!
– Nu är jag energiboostad, sade hon.

Publicerad:

När Jägersro arrangerade V64-tävlingar under tisdagskvällen gjordes det samtidigt som Sweden International Yearling Sales hölls på Wenngarn uppe i Sigtuna. Något som öppnade dörren för Peter Untersteiners lärlingar. I V64-inledningen satt Jonna Jinesjö upp bakom sin passhäst Magic Happens (e. Make it Happen) och hon körde som att hon hade bästa hästen trots att oddstavlan visade tio gånger.

1300 meter från mål avancerade hon till positionen utvändigt om ledaren och in i slutsvängen hade ekipaget kopplat grepp och kunde sticka undan till en lätt seger på 1.14,2/2 640 meter autostart.

Enkelt från spets

Större förtroende av spelarkåren hade Jinesjö med Very Many Legs i det renodlade lärlingsloppet och efter att ha kört sig till ledningen var det femåriga stoet efter Yankee Glide aldrig i fara. Segern blev komfortabel på 1.12,9/1 640 meter autostart.

"En energiboost"

– Jag vet inte vad jag ska säga, det känns jättekul! Det har varit motigt länge och att få ta en dubbel med sina egna passhästar är ju något väldigt extra, sade Jonna Jinesjö till Kanal 75.

– Jag har haft lite dåligt med styrningar överlag och det har varit mycket att göra hemma. En extra krydda det här – som gör att man får mycket extra energi så nu är jag energiboostad ett tag framöver.

Uttagningslopp till K.G. Bertmarks

Dubbelsegern innebar att Jonna nu vunnit tre av sina 15 körda lopp under året. Kollegan Peter Zadel vann även han lopp, det med treårige Global Annuity (e. S.J.’s Caviar) som nu står med två segrar på två försök. Under kvällen kördes även ett uttagningslopp till K.G. Bertmarks Minne där Thomas Linder vann tillsammans med Joakim Lövgrens Infinitus (e. Infinitif) och tog med sig Man of Steel till finalen.

Kvällens vinnare på Jägersro

A Good Point (e. Maharajah) – Kevin Oscarsson (Sören Norberg)
Global Annuity (e. S.J.’s Caviar) – Peter Zadel (Peter Untersteiner)
Borups Tindra (e. Maharajah) – Thomas Uhrberg
Magic Happens (e. Make it Happen) – Jonna Jinesjö (Peter Untersteiner)
Ornello (e. Love You) – Marc Elias (Conrad Lugauer)
Very Many Legs (e. Yankee Glide) – Jonna Jinesjö (Peter Untersteiner)
Allocco Jet (e. Igor Font) – Carl Johan Jepson (Magnus Dahlén)
Infinitus (e. Infinitif) – Thomas Linder (Joakim Lövgren)
Borups Racing (e. Adams Hall) – Kevin Oscarsson (Johan Anderberg)

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS