Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Joggingtur för Nuncio!

Foto: ALN
Nuncio och Örjan Kihlström vann enkelt. Foto: ALN

Under lördagen gjorde Stefan Melanders superstjärna Nuncio comeback på tävlingsbanan. Och det blev en överlägsen seger tillsammans med Örjan Kihlström i sulkyn.

Publicerad:

Det blev en enkel seger för Nuncio (e. Andover Hall) i comebacken. Örjan Kihlström körde hästen direkt till spets och var sedan överlägsen efter att ha varvat på 1.18,3.
– Det såg jättebra ut tycker jag. Jag är jättenöjd. Han såg ut som att han joggade på ordentligt. I värmningen var han helt grym för att vara Nuncio. Det är en grym häst. Jag har aldrig känt honom så fin i en värmning någon gång. Han är lite rullig, det är fullt normalt, men han sprang med öronen framåt och spikrakt med huvudet. Jag vet inte riktigt var det här ska sluta. Det är kanske dumt att gå ut den 18 februari, men det känns som att hästen talat om för mig att han verkligen ville ut och starta, säger Stefan Melander efter loppet.

Nuncio har varit ifrån tävlingsbanan i fem månader, men visade inga tecken på någon ringrostighet. Även om hästen knappast behövde gå i botten denna lördag.
– Han kändes lika bra som han alltid har gjort. Det blev enkelt när vi kom till ledningen och fick bestämma. Hästen fick springa på lite som han ville och han var lugn och sansad. Det var bra för honom att få en ganska lugn återkomst på banan, det lär komma tuffare utmaningar för honom framöver. Det finns ingenting att klaga på kring hästen på något sätt och det kommer att bli spännande att följa honom även den här säsongen, säger Örjan Kihlström.

I segerintervjun efter loppet nämner Stefan Melander två alternativ som kan vara tänkbara som nästa start för Nuncio. Det ena är V75 på Bollnästravet den 11 mars och det andra är ett V86-lopp på Solvalla den 22 mars.

Nuncio avslutade sista varvet på 1.12,8 och kom i mål på segertiden 1.15,7a/2.140 meter. Det här var Nuncio 38:e seger i den 52:a starten. Hästen har ännu aldrig varit sämre än trea i mål.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.