Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Johanna Lind tog sin största seger: ”Det ska inte gå”

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Lars-Erik Granath, Beauty Leg och Johanna Lind. Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Trots ett omöjligt läge kunde Johanna Lind och Beauty Leg ha uppvisning i Diamantstoförsöket.
Någon final blir det däremot inte för kusken. 

Publicerad:

Tidigt på torsdagsmorgonen svarar Johanna Lind, 23, i sin telefon.
– I dag gick det lätt att gå upp, säger hon.

Anledningen är att hon drygt 12 timmar tidigare hade segerdefilerat med Lars-Erik Granaths sto Beauty Leg (e. Triton Sund).
Ekipaget hade spår 15 i en spårtrappa och ut på slutrundan drog Lind i högertömmen och tog sig ut i tredjespår.
– Vi fick rygg på Westholms häst (Morran) och kunde sitta där fram till mitten av sista sväng. Då gick vi ut i fjärdespår och då bet hon bara tag i grejerna.

Trots att det var långt fram skrevs segermarginalen till tre och en halv längd och intrycket över mål var minst sagt tilltalande. Klockan stannade på 1.15,9a/2140 meter utan att stoet behövde gå i botten.
Eftersom det handlade om ett försök till Diamantstoet var förstapriset hela 125 000 kronor vilket innebar att Lind tog sin största seger i karriären. Att det var med just Beauty Leg gjorde inte saken sämre.
– Jag sköter om den hästen, hon står här hos Markus. Lars-Erik är Markus farfars bror.

"Det ska inte gå"

Lars-Erik Granath tränade hästen i början av karriären och nu är hon tillbaka hos honom efter drygt  två år hos ett par andra tränare.
Trots att hon har hunnit bli sex år gammal har Beauty Leg bara gjort 21 starter i karriären. Onsdagens seger var den fjärde i karriären.
– Jag vet att hon är bra, men hon har strulat så mycket och jag är förvånad att hon vann så enkelt. Det ska inte gå från spår 15 i Vaggeryd. Hon har mycket fart i sig samtidigt som hon kan galoppera rätt som det är utan att vi har kunnat hitta någon röd tråd och kommit på varför.

Både hästen och kusken gör sina bästa säsonger hittills. Johanna Lind har redan hunnit köra 20 lopp under året och två gånger har det blivit seger. Båda med Beauty Leg. Dessutom har hon lyckats vara på pallen i hälften av loppen.
– I år har det gått bra och det känns som att det har släppt lite. Jag förvaltar mina chanser bättre.

Samtidigt sköter hon om nio hästar i Markus B Svedbergs stall, däribland O.P.Q.C, Eagle Hall och Le Crack Sox.
– Sedan sköter jag även om hon som vann lopp ett i Vaggeryd i går, She Follow Me. Vi har fått riktigt bra snurr på hästarna nu.

Missar finalen

För egen del hoppas kusken på fler chanser – och att få synas på V75. Med tanke på att Lind har varit ordinarie kusk på hästen hade den chansen kommit i Diamantstofinalen på hemmaplan 28 juni.
– Hon lär väl siktas dit. Tyvärr är det sista dagen på min avstängning så nu får nog Markus köra henne istället.

I övrigt var det en svårlöst V86-omgång i Vaggeryd. Efter sju avdelningar fanns ingen kvar med chans på åtta rätt.
Bland vinnarna stack Robert Bergh och Jerry Riordan ut med varsin dubbel. Först inledde Bergh omgången med att vinna med fyraårige Mellby Glader (e. Going Kronos). Sedan var stallkamraten Explosive Merlot (e. Explosive Matter) bara starkast i Smålandsstayern när han tog en säker seger på 1.16,9/3680 meter. Jerry Riordans vinnare heter Betting Queen (e. Love You) och Red Rock Canyon Ås (e. Break The Bank K.). 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS