Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

John King Boko vann nederländska derbyt

Foto: Maria Holmén/TR Bild
John Bootsman. Foto: Maria Holmén/TR Bild

John King Boko vann det nederländska derbyt.
En känslomässig seger för uppfödaren John Bootsman.
– Han är döpt efter en vän som fick cancerbesked men mirakulöst överlevde och han var på plats och såg honom vinna, säger han.

Publicerad:

Under söndagseftermiddagen kördes det nederländska derbyt på banan Duindigt som körs för treåriga hästar. Hugo S:r Langeweg körde till ledningen med Jank Summerland och efter 700 meter övertog John King Boko (e. Yankee Glide) ledningen tillsammans med Hugo J:r Langeweg som också tränar honom.

24 år sedan första segern

I sista sväng när Jank Summerland skulle utmana på allvar galopperade denne och John King Boko kunde vinna med säker marginal före bra spurtande stoet Jonah Vredebest.
– För 24 år sedan, ett nederländskt alfabet, gav John F Boko mig och min pappa vår första derbyseger i Nederländerna och nu vinner John King Boko. Cirkeln är sluten, säger Bootsman.

Döpt efter vän 

Hästen är dock inte döpt efter honom själv.

– Lätt att tro det förstås, men den här döpt efter min vän John Koning som fick cancerbesked och hade bara månader kvar att leva. Han genomgick många operationer och lever fortfarande och var på plats på Duindigt och såg loppet.

Ska ära bortgågna fadern

John själv är på semester i Grekland.
– I kväll ska vi fira. Min pappa gick bort för två månader sedan, nu ska vi ära honom.

Det var Boko Stables tolfte derbyseger.
Förstapriset var 20 000 euro och segertiden 1.16,1/2 600 meter autostart.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS