Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Johnny Takter slutar – två tävlingsdagar kvar

Foto: MIA TÖRNBERG, TRAVRONDEN
Foto: MIA TÖRNBERG, TRAVRONDEN

I ett brev via sin mentala coach meddelar Johnny Takter att travkarriären nått vägs ände.

Publicerad:

Stig Wiklund har jobbat som mental coach åt Johnny Takter sedan 2014 och det är också han som hjälper kusken att meddela sitt beslut. I brevet från Johnny Takter skriver han bland annat att han kommer att göra sin sista tävlingsdag på Jägersro på torsdag.
Wiklund meddelar vidare att Johnny Takter inte vill ge några kommentarer så här nära inpå beskedet.

Johnny Takter tog sin första seger med Royal i Mantorp 1977. Sedan dess har 59-åringen bland annat vunnit Elitloppet med Iceland, Sprintermästaren med Kramer Boy, Derbyt med Commander Crowe, Hugo Åbergs med Creatine och Peter Haugton Memorial med Weingartner. Så sent som i oktober styrde Johnny Takter Marcus Lindgrens Maze Runner till seger i Svampen.

Brevet från Johnny Takter

Nu är det slut
I hela mitt liv har jag hållit på med hästar och trav. Jag började hos min far, Bo William, därefter har jag varit tränare och kusk. Jag har genom åren fått köra fantastiska hästar och vunnit väldigt många fina travlopp. Det har varit en stor ära för mig att fått köra fina hästar och vinna lopp både i Sverige och utomlands. Jag har vunnit alla stora travlopp som jag velat vinna.
Det krävs ett oerhört engagemang och motivation att hålla på med trav på toppnivå. Ständigt nya tävlingar och travbanor.

Nu känner jag att jag inte längre har motivationen, glädjen och det inre drivet som krävs för att prestera på toppnivå. Det här har jag känt en längre tid och successivt har den känslan blivit allt starkare. Då är det inte rätt mot hästarna, tränarna, spelarna och sporten att fortsätta. Därför har jag tillsammans med min mentala tränare Stig Wiklund, bestämt mig för att sluta att köra travlopp. Stig har motiverat mig de senaste åren att fortsätta att hålla på och det är jag tacksam över.

Det här beslutet har växt fram i en process hos mig själv under en längre tid. Och nu är jag vid vägs ände! Därav mitt beslut!
Nu vill jag gå vidare och göra något annat. Jag vill hitta nya spännande utmaningar utanför travet.
Jag kommer att köra två travdagar den här veckan, tisdag på Solvalla och  torsdag på Jägersro. Därefter är det slut.

Jag är väldigt tacksam över den fantastiska tid som jag har haft inom travet. Jag har vunnit väldigt många storlopp, blivit champion vid åtskilliga tillfällen och fått flera andra fina utmärkelser.
Jag vill passa på att tacka alla som genom alla år gett mig förtroende. Det är jag oerhört tacksam över. Det har varit en fantastisk tid på många sätt, men nu vill jag göra något annat. Nu är det slut!
Johnny Takter


Travronden har sökt Johnny Takter.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.