Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Johnny Takters final i dur

Foto: Lars B Persson
Hashtag River med Johnny Takter. Foto: Lars B Persson

Johnny Takter som den här veckan väljer att lägga körhandskarna på hyllan avslutade karriären på banan i Halmstad i sista styrningen med seger bakom Ola Samuelssons Hashtag River.
– Man kan aldrig känna sig säker om framtiden men mental trötthet och resande i 40 år är anledningar till beslutet, förklarade Johnny Takter.

Publicerad:

Publiken hyllade unisont Johnny efter triumfen.

– Jag känner stor uppskattning och ett stort tack, log Johnny.

Hashtag River var en av två vinnare från Ola Samuelsson stall och Johnny gillade verkligen vad han kände i stoet under resan i ledningen.

– Det är en begåvad häst och blir hon högre i växten kommer hon säkert utvecklas.

Ola själv visade sig på styva linan bakom Dynamic Raja som gjorde comeback i ett sprinterlopp. Efter en omstart blev det ledning för Ola som visade upp Dynamic Raja i gedigen författning.

– Jag ville ändå se henne ta kurvorna lite bättre. Nu fick jag träna från springspår en gång och mycket vunnet att komma ner på innerspår, förklarade Samuelsson.

Cabades har skvallrat om god form hos Luft Kolgjini och i tredje starten i nya regin slog det gnistor om henne på allvar.

– Hon har gjort två fina lopp innan och fick ett bra lopp och vann enkelt, förklarade Christoffer Eriksson,

Trots ett knepigt åttondespår bakom bilen blev det andra par utvändigt. Loppet gick i jämn fart och i sista kurvan fick Cabades marschorder och gick undan på lätta fötter.

Segertiden 1.12,0 var som sagt inte botten hos stoet och hur långt kan det här bära egentligen?

– Med de förutsättningar som var i dag har hon mycket att hämta, menade Christoffer.

Norton Commander och Silent Hill försvann tidigt med galopp. Johan Untersteiner var kvick i tanken och tog initiativ bakom Mystery Tile som satt i ledningen efter 300 meter och dirigerade loppet hela vägen.

– Hon utvecklas hela tiden och jag har förhoppningar att hon kan vara med i norska årgångslopp, kommenterade Johan.

Någon spetsjakt blev det inte för Venere Di Azzurra utan Johan Untersteiner hittade tredje par invändigt som blev en vinnande position.

– Hon gick barfota och det föll väl ut. Jag valde också att släppa några meter till täten för att spara någon sekund. Det löste sig bra och det fanns en polett kvar, menade Johan.

Final Hope var ambitiös i ledningen och krafterna sinade på upploppet. Därmed sprack segersviten för Lars I Nilssons fyraåriga dam.

Valentin är en urstark herre och amatören Bengt A Nilsson måttade snyggt in mållinjen i en tät slutstrid. Det blev succé för Unit Brodde och Yankee Eagle. Stallkompisarna var etta och tvåa i mål och duon tränas av Henrik Södervall, ny tränare i Halmstad.

Lira nästa gång

Silent Hill har ingen vacker programrad men inombords finns det fartresurser utöver det vanliga. Trots en tidigt galopp och 50 meters markförlust var Peter Untersteiners fyraåring trea i mål.

Vinnarna på Halmstadtravet

Lopp 1: Neon Hagh (e. Mythical Lindy) Robin Swedberg (Fredrik Persson).
Lopp 2: Mystery Tile (e. Cantab Hall), Johan Untersteiner.
Lopp 3: Venere Di Azzurra (e. Muscle Hill), Johan Untersteiner.
Lopp 4: Dynamic Raja (e. Raja Mirchi), Ola Samuelsson.
Lopp 5: Cabades (e. Quaro), Chrisoffer Eriksson (Lutfi Kolgjini).
Lopp 6: Hashtag River (e.Going Kronos), Johnny Takter (Ola Samuelsson).
Lopp 7: Valentin (e. Quevert), Bengt A Nilsson (Ilona Larsson).
Lopp 8: Unit Brodde (e. Revenue), Christoffer Eriksson (Henrik Södervall).

THOMAS ENGMAN

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS