Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jos kör världsstjärnan

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Aubrion du Gers hade varit en dröm för Östersund, men Jean Michel Bazire väljer Schweiz istället. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Jos Verbeeck får inte köra på Vincennes, men på söndag sätter han sig upp bakom en fransk världsstjärna.

Publicerad:

Samma helg som finalen av UET Trotting Masters avgörs i Östersund är det även storlopp i bland annat Schweiz. Grupp II-loppet Prix du President i Avenches avgörs på söndag över 2350 meter med bilstart och är den andra etappen i löpningsserien Tour Europeen. Första deltävlingen, Grand Prix de Victoria Park i Wolvega, vanns av franske Valko Jenilat som är en av de sju startande i Prix du President och körs av Eric Raffin.

Jos Verbeeck har tidigare i år kört Aubrion du Gers (e. Memphis du Rib) till seger i Grand Prix de Wallonie i Mons och Kymi Grand Prix i Finland. Nu får han åter chansen bakom den här stjärnhästen. Förstapriset i loppet är 29.925 euro.

Startlista, Prix du President

2350 meter auto

1. Totem d'Azur – Valérie Henry
2. Valko Jenilat – Eric Raffin
3. Une Sérenade – Serge Peltier
4. Akim du Cap Vert – Franck Anne
5. Anna Mix – Loïc Guinoiseau
6. Aubrion du Gers – Jos Verbeeck
7. Billie de Montfort – Glenny Delaune

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS