Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Juncio Boko visade klassen i E3 Consolation

Foto: Maria Holmén/TR BILD
Juncio Boko med sin tränare Per Lennartsson vid ett tidigare tillfälle. Foto: Maria Holmén/TR BILD

Trots dödens hela vägen var Juncio Boko bara bäst i E3 Consolation för hingstar och valacker på Örebrotravet under fredagskvällen. 
– En liten häst med en fantastisk inställning, sa tränaren Per Lennartsson efter segern på 1.12,7a/1609 meter.

Publicerad:

Juncio Boko (e. Donato Hanover) är en fin sort som inlett karriären på ett lovvärt sätt för tränaren Per Lennartsson. Senast var han trea i ett Breeders' Crown-lopp och på Örebrotravet väntade debut över kort distans i E3 Consolation – en tuff uppgift som löstes på bästa vis. 

Per Lennartsson placerade löftet omgående i dödens utvändigt om ledande Make A Dream H.C. på den leriga banan och kontrollerade sedan loppet därifrån. Mitt på upploppet var ledaren slagen och Juncio Boko såg sedan till att hålla undan före kvickt spurtandes Staro Nashville med en halv längd till godo.
– Jag såg att ingen häst klarat av att vinna från innerspår, så jag tänkte att jag tar en chans och sätter mig på utsidan. Ju närmare vi kom sista kurvan desto piggare blev hästen och då växte tuppkammen, sa Lennartsson efteråt i tv-sändningen.
Segern var Juncio Bokos tredje i åttonde starten och var värd 100.000 kronor.
– Han är lite speciell i travet, han fladdrar och far emellanåt, men så fort det blir allvar ökar han farten och gör allt vad han kan. Det är sådana här hästar som gör att man orkar fortsätta, sa Sundbyholmstränaren som nu tar sikte mot Kriteriekvalen. 

Gloria Sisu (e. S.J.'s Caviar) visar en spännande utvecklingskurva för Markus B Svedberg och imponerade i E3 Consolation för ston. Efter en inledning utan rygg i andraspår blev Gloria Sisu avlöst av Blissful Ignorance med varvet till mål och det var dessa två som skulle göra om det. Gloria Sisu var den starkare och vann åkandes på 1.13,2a/1609 meter, och karriärens första seger i femte starten var ett faktum.
– Hon hade ingen rolig rad men hon har känts ruskigt fin i sina starter och det kändes väldigt bra 300 meter kvar, sa Svedberg. 

I ett försök till Diamantstoet stod Timo Nurmos Dixie Brick (e. Donato Hanover) för en rejäl insats med Jorma Kontio vid tömmarna. Fyraåringen rundades fram till dödens med dryga varvet till mål och knäckte ledaren med 300 meter till mål. Över upploppet blev hon ordentligt utmanad av Ies Juvel, men Dixie Brick var omutlig och höll undan med en hals på 1.14,2a/2100 meter. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS