Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jussila efter segern: "Hon är en underbar avslutare"

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Tränaren Anna Österberg, Divine och segerkusken Kai P Jussila. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Hon kom till Anna Österberg med en segerlös svit på drygt två år. Under onsdagskvällen firade Divine tredje raka segern.

Publicerad:

Någon ledning var det aldrig tal om för Divine (e. Dream Vacation) och Kai P Jussila. Istället blev det andra utvändigt och attack inför slutsvängen. Då bet det bra. Så bra att ledande Coys Rain inte hade något svar den sista biten. Anna Österbergs sexåriga sto tog därmed tredje raka segern på 1.14,8a/1640 meter. 
– Hon är en underbar avslutare. Jag var lite rolig för att hon var lite för tunt jobbad inför det här, därför laddade vi inte. Redan 600 kvar kände jag att hon ville lämna ryggen och springa fortare, sade Kai P Jussila.  
Hästen har nu 195 400 på kontot och totalt fyra segrar. De tre senaste starterna har stått för över 100 000 kronor av den summan. 

Full fart på Dragster

Roger Malmqvist och hans Dragster (e. Micro Mesh) lyckades snuva favoriten Amour du Coglais på ledningen i inledningen på Jägersro. Sedan blev tempot högt och ledaren varvade på 1.11,9. Trots det kunde sexåringen hålla undan närmast före The True F. Segertiden landade på fina 1.13,1a/2140 meter. 
Noterbart från samma lopp är att Jeppe Juel och Amour du Coglais hade möjlighet att lämna ryggen på vinnaren på den sista bortre långsidan, men valde att sitta kvar. Ekipaget inkom som fyra, fastlåst i rygg på vinnaren.

Det har nästan blivit en onsdagstradition för Qahar Q.C. (e. Scipion du Goutier) att komma till Solvalla och krossa sina konkurrenter. Det var precis så det gick till även den här gången när Ulf Ohlsson tryckte sig fram till ledningen tidigt och sedan drog musten ur konkurrenterna. Segertiden för Catarina Lundströms stridsvagn blev 1.15,3a/2640 meter.

Burmans sto hela vägen

Darling Hornline (e. Ready Cash) fick överta ledningen tidigt och kunde därifrån hålla undan tillsammans med Johnny Takter. Tvåa i mål blev en duktig V.M.Viking Cup som gick utvändigt om vinnaren större delen av loppet.  
– Hon är alltid lite rullig, men hon funkade bra i dag, sade Takter i vinnarcirkeln.
Hästen tränas av Helena Burman.

Stefan P Petterssons Yankee Boy (e. Select Yankee) tog hand om ledningen tillsammans med Kim Eriksson. Sedan kunde ingen av konkurrenterna ta sig förbi i ett galoppfyllt lopp. Tilläggsstartande Inertial och Per Lennartsson attackerade bakifrån på den bortre långsidan och kom upp jämsides med ledaren i slutsvängen innan han tappade några längder på vinnaren på upploppet. Segertiden blev 1.16,4/2140 meter.  

Dramatisk inledning

Ledningen fungerade bra även för Joakim Lövgrens fyraåring Batman Godiva (e. Orlando Vici), som hade Peter Ingves i sulkyn. Efter ett kritiskt ögonblick i första sväng blev segern säker.
– Det var nära galopp i första sväng när hästen var i andra tankar. Sedan tyckte jag att han låg på lite mycket för ett lopp över 2600 meter. Han var vältränad så det var ju lugnt, sade Ingves efter segern. 

Claes Sjöströms Jaguar Hill (e. Muscle Hill) inledde året med att vinna tillsammans med Örjan Kihlström efter ett lopp i kön. Fyra ekipage låg i bredd i slutsvängen, men över upploppet skaffade sig Jaguar Hill ett par längder och gick undan till en säker seger.
Peter Untersteiner fick runda av kvällen på Jägersro med en spetsseger tillsammans med favoriten Le Vicomte (e. Weingartner). Hästen kom till start med fyra andraplatser på sina fem senaste starter, men den här gången var segern aldrig i fara.

Rätt V86-rad: 4-1-6-4-3-11-5-4
Utdelning
8 rätt: 2 915 kr
7 rätt: 23 kr
6 rätt: Jackpot

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS