Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Juul med två segermaskiner

Foto: HANOLD/ALN
Foto: HANOLD/ALN

Morten Juul åker från Danmark med två hästar till dagens tävlingar på Årjängtravet.
Det handlar dessutom om två travare med fantastisk inställning.

Publicerad:

I den femte avdelningen startar han El Salvador som har sju segrar på 19 starter.
– Hästen har varit hos mig ett tag och han har väl inte riktigt levt upp till de förväntningar som jag hade på honom. Han har tävlat lite ojämnt får jag lov att säga. Näst senast var däremot inte hästens fel att han tävlade dåligt, då var han nämligen sjuk i halsinfektion, säger Juul.
Han kom från Hugo Langeweg J:r i vintras och har vunnit ett lopp hos Morten Juul. I dag är det god chans på andra segern, enligt tränaren.
– Han är ute över sin favoritdistans den här gången och han är väldigt snabb ut om kusken laddar. Jag tycker dessutom att han går bäst då han har tätkänning så jag tror taktiken är ganska given, även om Björn är den som bestämmer i slutändan. Hur som helst tycker jag att han ska ha vettig chans.

 
I den sjätte avdelningen startar ytterligare en segervan travare från stallet. Evita Greenwood har gjort 13 starter i livet och aldrig slutat sämre än tvåa.
– Låt vara att hon gjorde sina tio första starter i Tyskland, men det ska ändå göras och hon har imponerat. Med tanke på att prispengarna är dåliga i Tyskland har hon väldigt bra kapacitet för den klass hon befinner sig i.
Tre starter har hon gjort hos Morten Juul och hon har imponerat så smått. Det inkluderar även andraplatsen senast...
– Senast svarade hästen för en finfin insats. Det strulade mest hela vägen, men avslutningen var av bästa märke. Hon utvecklas för varje start och det ska bli intressant att följa henne framöver. Jag vet inte riktigt hur hästen kan öppna, men hon går från alla positioner.
Chansen?
– Det är klart att hon ska ses med goda möjligheter, avslutar Juul.
ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS