Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Juul vann Jydsk Grand Prix

Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild
Steen Juul fick fira på söndagen. Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild

På söndagen avgjordes Jydsk Grand Prix för fyraåriga hästar i Århus. Där blev det återigen seger för Steen Juul.

Publicerad:

Den danske championtränaren har därmed det klassiska loppet fyra gånger bara under 2010-talet. 2011 segrade han med Per Mento, 2014 med Tycoon Conway Hall och i förfjol var hans Bvlgari Peak först i mål.

Den här gången hette segraren Daytona (e. Ganymede). En häst som har haft problem med att stå på benen, men som nu skötte sig till tränarens belåtenhet. Steen Juul fick en bra start och ville till ledningen. Dit kom han också på bortre långsidan.
– Jag ville inte köra galopp igen, därför tog jag upp i kurvan och väntade, sade Juul som sedan såg Dream Kåsgård komma upp på utsidan.

Roger Walmanns försöksvinnare fick således en tuff resa och kunde inte utmana på upploppet. Där gick Daytona i stället undan på tiden 1.16,7 över 2.360 meter. Segern var värd 330.000 danska kronor.
– Jag såg att Jeppes häst hade problem i sista sväng. Han var en de värsta emot, så det kändes bra då, sade Juul.
– Nu blir det inte så många lopp för Daytona fram till Derbyt. Vi ska försöka konservera formen till dess.

Närmast bakom segraren följde Dumbo, Dickson Shadow och Dortmund. Dream Kåsgård var femma i mål och belönades med 40.000 danska kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS