Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kadett C.D. genrepade på bästa sätt

Foto: MARIA HOLMÈN
Foto: MARIA HOLMÈN

Det finns olika sätt att genrepa på inför en final i Olympiatravet. Kadett C.D. gjorde det genom att vinna ett långlopp i kamp med fem konkurrenter.

Publicerad:

Fast det blev långt i från ett välbetalt snabbjobb. Tioåringen fick kämpa för att ta sig förbi tappre Elliot Coger över upploppet. De båda hästarna, med den sistnämnde först, gjorde jobbet i andraspår på slutvarvet sedan Lutfi Kolgjini anfört med Sounds Good i ett för honom ovant lågt tempo. 
– Jag ville att han skulle få ett vilsamt lopp och Fredrik (Persson, kusk bakom Elliot Coger) fick bestämma när vi skulle gå. Det gick väldigt fort och det såg segt ut 100 kvar, men det gick, sade Robert Bergh. 

1.15,4/3220 meter blev sluttiden efter ett snabbt slutvarv. 

Åbytränaren vann även med nyförvärvet Graceful G.T. Det norska stoet, efter Muscle Mass, var bara bäst i poängloppet och lär dyka upp i tuffare sällskap inom kort. 
Oscar Ginman har lämnat heltidssatsningen på travet. Det märks inte på styrningarna. Amatören vann från ledningen tillsammans med pappa Tommy R Karlssons U.S.A.Neo. Stoet, efter Andover Hall, spräckte segernollan i karriärens femte start. 
– Hon var inte mogen i fjol och jag körde snällt. I dag bjöd hon till och då ville jag köra i ledningen trots flera tryckare. Det blir fem plus, berömde Ginman det fyraåriga stoet. 

Evelina Johanssons Made In Sweden gav Oscar Ginman kvällens andra seger. Ekipaget susade bland annat förbi toppstammade fyraåringar med Bergh och Kolgjini som chaufförer, vann enkelt och visade att allt kan hända, och händer, i travsporten. 
– Jag trodde inte alls på det, men när vi styrde ut från femte invändigt för att runda en trött häst fick jag bra gensvar och då bara körde jag, skrattade Ginman. 

Lutfi Kolgjini fick ändå en seger med sig hem. Joke Face-stoet So Sassy Face tog ledningen per omgående, stånkade på i en stor ledning, men slängde i ankaret med besked halvvarvet från mål. 
– Det var treminuters-tempo i 100 meter. Det är otroligt att hon kom i mål efter det, kommenterade Kolgjini. 

När utvändige Tasteofchocolatier var ett noshår i från att kunna passera ledaren kom So Sassy Face på bättre tankar och började återigen att springa. 
– Hon fick motivation i form av konkurrens, skrattade Jägersroprofilen. 

Hans Crebas har haft ett bra år, eller snarare har hans hästar visat bra kapacitet. Det finns bara ett krux - segrarna har uteblivit. Därför var det glada miner när Baron Max spräckte stallets segernolla. Håkan B Johansson styrde in åttaåringen från ledningen i amatörloppet och höll lätt undan före V75-bekantingen Mellby Drake. 
– Hans undrade om jag ville åka till Kalmar och köra en vinnare. Han hade rätt, log Johansson i vinnarcirkeln. 

J.A.Connie Bell är en tuffing. Thomas Madsens sto, efter Conny Nobell, hängde i tredjespår i 500 meter innan hon nådde dödens. Väl där hade såväl hon som körande Kim Eriksson kontroll på händelserna trots att betydligt mer meriterade Cayenne Ovel utmanade över upploppet. 
– Jag var aldrig särskilt orolig. Hon kändes så fin hela vägen, menade Eriksson. 

Jennifer L Oscarsson tog ledningen med Veijo Heiskanens Werdelin i montéloppet. Väl där trivdes sexåringen efter Coktail Jet och höll undan för reste av fältet över upploppet med tillräcklig marginal. 

G.K.Palantir, efter Juliano Star, var egentligen såväl uträknad som utdömd innan Ove Nilsson fick honom i sin träning. Då hände något. Dan Ottosson vann tillsammans med fyraåringen och strödde lovord över tränaren efter fullträffen. 

Av: JERRY NILSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS