Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kall satsning i Gävle

Foto: Christer Norin/ALN
Gävletravets sportchef Mathias Gustafsson satsar på en kallblodsdag. Foto: Christer Norin/ALN

Gävletravet har tagit lite inspiration från Bergsåker och kommer att bjuda på en speciell kallblodsdag den 25 oktober.

Publicerad:

På Bergsåker har man sedan några år tillbaka anordnat Sleipnerdagen, en tävlingskväll med enbart kallblodslopp under Kriteriehelgen (fredag) i månadsskiftet september/oktober. Det började som lite av en ”galen idé”, men har nu satt sig och visat sig bli en sådan där lyckad nischdag. Gävletravet ger sig i år in på att göra ”en halv Bergsåker”. Sportchefen Mathias Gustafsson har grunden klar för den speciella kallblodssatsningen den 25 oktober.
– Det är redan klart att vi kör tre kallblodslopp med 70.000 kronor i varje. Jöns Olofssons Minne för treåringar, Lövstaloppet för fyraåringar samt ett försök i Dubbelcupen för högsta klassen. Det tillkommer sedan två vanliga kallblodslopp, så det blir fem kallblodsrace av sammanlagt elva den här kvällen.

Gävletravet har god hjälp av Sleipner Gävle i den här satsningen.
– De ska bland annat lobba lite mot Norge för att även försöka få hit norska toppkuskar och hästar till den här tävlingsdagen. Vi siktar också på att fylla travrestaurangen och göra kringaktiviteter. Det blir underhällning och annat, även om allt ännu inte är spikat. Vi tror i alla fall stenhårt på det här konceptet, fortsätter Mathias Gustafsson.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.