Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kalla talanger som vägrar förlora

Foto: CHRISTER NORIN/ALN
Månlykke A.M. och Jan-Olov Persson. Foto: CHRISTER NORIN/ALN

BOLLNÄS. Månprinsen A.M. må vara en fantastisk tävlingsindivid, men han har inte slagit igenom i aveln och av hans 53 avkommor i startar ålder har endast två vunnit lopp. Möjligen kan 3-årige Månlykke A.M. vara den som vänder trenden då han visat stor talang i sina båda starter.

Publicerad:

På lördagskvällen lät Jan-Olov Persson honom trava in sig innan han tog sats från sina dubbla tillägg och efter ett 1.29,5-varv i spåren satt han i spets och hade allt under kontroll på 1.31,0/2 180 meter.
– Han kanske har fått allt, menade Persson efter förra starten och det uttalandet gjorde han visst om en viss Järvsöfaks också.
Ett kallblod som sticker ut är även Jan Ove Olsen-tränade Haga Viking. Även han är obesegrad, i felfritt lopp vill säga, och kom nu tillbaka efter ett tävlingsuppehåll och tog tredje raka segern. Jan-Olov Persson tog här en dubbel då han ersatte avstängde Olsen.
– Det är kul att vinna med en häst som har en sådan här rad åt Olsen som jobbade åt mig i flera år, sade Persson.
Bröderna Djuse håller sig framme för det mesta och nu var det Martin som fick segerdefilera med en häst tränad av brorsan Mattias sedan M.T.Larissa från ledningen tagit första segern i åttonde starten.
– Hon har inte bjudit till riktigt tidigare, men nu gick hon med rycktussar för första gången och blev en ny häst när jag ryckte dem, förklarade Martin.
Däremot vann han inte med stallkamraten Sign Me Up Too som stötte på patrull i form av Claes Sjöströms Jaguar Hill som i andra starten efter ett tävlingsuppehåll vann från ledningen på modiga 1.14,9/2 140 meter.
– Det var redan ifjol en bra häst, men så åkte han på en skada och det har tagit tid för honom att komma tillbaka, menade Claes om familjehästen.
– Han har dessutom fått tiden på sig då det finna förhoppningar att det är en häst som ska kunna klättra i klasserna.
Höll sig framme i dubbel bemärkelse gjorde Niclas Westerholm som med hemmahästen Flying Postman satt i spets efter 650 meter trots tillägg och vann utan besvär.
– Det stod i programmet, men jag hade lite tur att det var en häst i ledningen som inte hade samma farter i sig och det gick att prova ordentligt mot den, menade Niclas Westerholm.
Även Tomas Pettersson tog en spetsseger inom V65 då han vann Hästägarepriset med Erik Holm-tränade Rockaroundsabbath.
Den kalla avdelningen av Hästägarepricet gick till hemmahästen Torwall. Nioåringen har utvecklats markant sedan Jan-Olov leasade honom för lite drygt ett år sedan och vann nu på 1.26,0/2 680 meter.
I det loppet startgalopperade storfavoriten, Reijo Liljendahl-tränade Rio Rita Face, för Per Linderoth som i stället fick spetsvinna ett tidigare lopp med egentränade Fantasy In ( e. Chocolatier-Only In America e. Viking Kronos).
Montéloppet var utskrivet för en lägre klass den här gången och där vann Lena Fritz med Anders Wallin-tränade Special One K. som gjorde debut i disciplinen.
I P21-loppet försökte Dream Casino rymma för Magnus Nilsson och öppnade med ett varv efter 1.16,5, men blev infångad i tid och nosen först fick Åsa Wassberg-tränade Farmens Karisma tillsammans med Micael Melander.

Lira nästa gång: M.T.Larissa (5) fick vänta på första segern men det lär inte dröja länge till nästa.

MATS PERSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS