Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kallt på Vincennes – igen

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Smedsbo Faksen är den senaste svenske kallblodsvinnaren på Vincennes. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Kallbloden får chansen att tävla på Vincennes igen!

Publicerad:

Efter ett års uppehåll hittar vi åter kallbloden i de franska propositionerna under det stundande vintermeetinget. Loppen ska avgöras söndagen den 16 februari samt torsdagen den 20 februari. Men mycket mera än så vet man just nu inte på Svensk Travsport.
– Nej, vi väntar på ytterligare information från Letrot. Det var en liten överraskning att kallbloden återkommer redan den här vintern, men det känns kul att de finns med igen, säger ST:s sportchef Petter Johansson och fortsätter:
– Det är bra för kallblodssporten att få visa upp sig på det här viset och dessutom blir det ytterligare en morot för ägare och tränare att ha möjligheten att kvala in till loppen i Frankrike. Många av de som varit med tidigare tycker ju att det hela varit en upplevelse för livet.

Under 17 år i rad (2002-2018) arrangerades de två kallblodsloppen på Vincennes. Senaste vinnaren var finske Josveis, vilken tog hem båda loppen 2018. Vilka startprissummor som gäller vet inte ST ännu. Inte heller de exakta kostnaderna runt det hela.
– Letrot har tidigare stått för hotell och vistelse plus en del resebidrag och middagar. Vi vet säkert mera längre fram.

Kvalloppen?
– Vi siktar på att köra dessa i början och mitten av januari. Det krävs lite tid och planering för att kunna starta i Paris, avslutar Petter Johansson.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS