Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Kan bli väldigt populärt"

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Rebecca Dahlén är med i realityserien Tro, hopp och hästar. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

I den nya realityserien Tro, hopp och hästar får tittarna följa fyra aktiva inom olika hästsporter. Personer som lägger stora delar av sitt liv på hästar – där syftet är att visa kraften mellan häst och människa.
– Kan jag hjälpa en enda ungdom är det värt det, säger Rebecca Dahlén.

Publicerad:

De senaste månaderna har projektet Gilla Häst, som Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) ligger bakom, fokuserat på att lyfta de positiva hästkrafterna. Projektet ligger bakom realityserien Tro, hopp och hästar – som följer fyra aktiva inom hästsporten. Där syftet är att lyfta kraften som finns i relationen mellan häst och människa.

Personerna som kommer att ses i serien är Simon Wall, Matilda Persson, Julian McLaren och Rebecca Dahlén.
– Jag tackade nej först. Jag är väl inte den som är superbekväm med att gå och filma mig själv så där, men efter lite övertalning från min far så valde jag att vara med. Serien kommer att handla om ens bakgrund med hästarna och kan jag hjälpa en enda ungdom så är det värt det, säger Rebecca Dahlén.

Hur har det varit att spela in?
– Spännande. Det är ju långt ifrån ens vanliga vardag att gå runt med en kamera så där. Det ska bli intressant att se resultatet. Tanken var att kameran skulle följa med i vardagen utan att man tänkte att den är där, men det gör man ju ändå, säger Rebecca Dahlén.

Rebecca Dahlén, som till vardags driver ett stall tillsammans med Dennis Palmqvist på Julmyra, tror att serien kommer att bli populär.
– Ja, jag tror att det kommer att bli väldigt populärt. Jag hoppas det i alla fall. De som ligger bakom produktionen hoppas att den ska bli så pass populär att den kan sändas i lite större kanaler. Syftet är att få icke-hästmänniskor att förstå vad hästar gör och att hästar kan göra att människor mår bättre.

Vad känner du kring att bli en dokusåpa-stjärna?
– Dit är det nog en bit. Det kommer nog att kännas lite udda att se sig själv. Lite märkligt. Men jag hoppas att det ska bli kul och att jag slipper skämmas.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS