Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Känns fantastiskt smidig"

Foto: MATILDA ÖHRMAN/TRAVRONDEN
Firewire. Foto: MATILDA ÖHRMAN/TRAVRONDEN

Sexåringen har inte startat på två månader, men kvällens kusk låter väldigt nöjd med jobben och siktar mot ledningen.

Publicerad:

3 Firewire (V86-7) har varit ifrån lite grand, men ändå tränat på och är hyfsat väl förberedd även om vi inte kört i tävlingsfart. Hon har gått 1.20 utanpå häst och så mycket saktare gick inte att köra. Hon känns fantastiskt smidig och fin och jag tror inte att hon är långt ifrån toppformen. Jag tror att jag kommer med en häst i full form och tänker köra därefter. Allra bäst trivs hon med ganska så jämn fart och om jag då släpper ledningen så är jag utelämnad till att den i spets håller uppe tempot. Därför tänker jag att det bästa är nog att köra i ledningen. Om Firewire dessutom är så där laddad som jag tror att hon kommer vara så är det inte heller helt lätt att släppa. Jag tror att ni kommer få se en väldigt spänstig och fin häst i dag och vi kör optimalt direkt barfota runt om, jänkarvagn och norskt huvudlag, säger Niclas Stenquist.

För att ta del av hela materialet inför kvällens superjackpot, med ännu fler intervjuer samt utrustningsändringar, klicka in till V86-materialet

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS