Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Känns nästan ofattbart"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Janina Seppälä med Dior Ima, Enge Astarte och Zolly. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Janina Seppälä fick en pangstart på veckan. På måndagen fyllde hon 33 år och gjorde samtidigt kuskcomeback efter mer än två års uppehåll – det slutade med att det blev seger direkt.
– En väldigt bra present, säger hon.

Publicerad:

Till vardags är Janina Seppälä hästskötare och lärling hos Solvallatränaren Mattias Djuse. På måndagen gjorde hon comeback som kusk – hennes första lopp sedan slutet av juni 2017 – och det slutade med besök i vinnarcirkeln tillsammans med Enge Astarte. Och till råga på allt togs segern på Seppäläs 33-årsdag.
– Det känns nästan ofattbart. Jag kan inte riktigt förstå att det blev seger direkt. Att jag haft ett så långt uppehåll och sedan går man bara och vinner, men samtidigt har jag inte fått chansen att köra sådana hästar som bara kan runda ett fält. Det här var en väldigt bra present och veckan har verkligen börjat på topp, säger hon.

Vad tänkte du under vägen?
– Jag kände mig lite ringrostig i starten och vi hamnade ganska långt bak, men med facit i hand var det nog bra eftersom de körde så pass fort där framme i täten.

Fick du blodad tand med kuskandet nu?
– Det är kul att köra och jag vill egentligen tävla mer, men jag får se hur mycket lopp det blir. Det gäller att få chansen regelbundet och den vägen är tuff.

Veckan fortsätter i högt tempo för Janina Seppälä. På tisdagskvällen har hon tre passhästar ut i uttagningsloppen till Svenskt Trav-Oaks.
Zolly känns jättebra i träningen och är laddad inför kvällen. Jag har höga förväntningar på henne.

Dior Ima?
– Även hon känns jätte-, jättebra i träningen. Jag hoppas att hon ska räcka till en finalplats. Hon har absolut kapacitet att göra det, men hon har spår sju och det är flera bra hästar emot. 

Jolene Boko?
– Hon tränar också bra och gjorde det bra senast. Hon har spåret emot sig, men vi får hoppas på att det blir högt tempo under vägen och att hon kan avsluta bra till slut.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS