Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Kapabel, men osäker"

Foto: HANOLD/ALN
Rickard Svanstedt uttalar sig om kvällens två hästar vid Åbys tävlingar. Foto: HANOLD/ALN

Vid Åbys tävlingar ikväll har Rickard Svanstedt två hästar till start. Rea Raise startar i kvällens inledande tvååringslopp och starka, men osäkra Cagnes Sur Mer startar som andrahandsfavorit i den fjärde V64-avdelningen.

Publicerad:

- Cagnes Sur Mer (V64-4) är en väldigt kapabel, men osäker häst och det knyter sig ofta för henne från start. Att det är autostart är ett plus och bakspår underlättar felfri avgång även fast hon lär tappa lite från början. Hästen var nära att kvala in till Stochampionatet trots galopp och hon har för lite pengar på sig i förhållande till sin kapacitet. Det går inte att lita på henne, men skulle hon sköta sig ska det vara en hygglig chans, bara det inte strular för mycket, säger Rickard Svanstedt som har starthäst redan i det inledande loppet.

- Rea Raise (lopp 1) har vi tagit det lite försiktigt med och meningen var att hon skulle haft ett lopp i kroppen inför Silverstoet senast, men hon orsakade två omstarter och blev utkörd vid en tilltänkt start. Med det senaste loppet i kroppen bör hon ha gått framåt formmässigt och hästen är i bra slag. Spåret passar bra då hon kan öppna ganska kvickt, men det var någon bra emot och det kan bli svårt att vinna. Hon är väl främst en platsaspirant, avslutar Rickard Svanstedt.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS