Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Karriären över för Sebastian K.

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Tidigare i veckan konstaterades det att Åke Svanstedts travare drabbats av en gaffelbandsskada. Det innebär att en av Sveriges genom tiderna bästa hästar, Sebastian K. lägger karriären på hyllan vid nio års ålder.

Publicerad:
I ett pressmeddelande från Knutsson Trotting berättar kretsen kring hästen att man tagit beslutet att han numera får agera som avelshingst på heltid.
– Två fristående ultraljud bekräftar tyvärr skadan högt upp på vänster bak, strax under hasen. Normalt är återhämtningstiden sex till nio månader men med tanke på att Sebastian K. nu är nio år gammal beslutar ägarna att avsluta hans tävlingskarriär med flaggan i topp. Sebastian K. kommer nu att bli avelshingst på heltid i USA, skriver man i pressmeddelandet.
 
Sebastian K. har tillhört svenska elitén under en längre tid och 2014 tog han USA med storm. Han blev Årets häst samt Årets Äldre på Travgalan 2012. Det var under den säsongen som hästen lämnades över i Åke Svanstedts regi, från att tidigare ha tränts av Lutfi Kolgjini.
Av alla svenska framgångar går det bland annat att lyfta fram vinsterna i Kungapokalen 2010, Sundsvall Open Trot 2012, UET Masters-finalen 2012, Åby Stora Pris 2012.
 
I USA vann han flertalet storlopp under 2014. I AJ Cutler's Memorial, Mohegan Sun Invatational Trot, John Cashman Junior Memorial och Crawford Farms Open Trot slutade det på bästa sätt, med seger.
 
Sebastian K. slutar karriären med att ha tjänat 20.269.963 kronor och han kommer för evigt finnas med i historieböckerna i och med sitt absoluta världsrekord på 1.07,7a/1609 meter på tusenmetersbana.
ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.