Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Karriären över Royal Fighter

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Royal Fighter och Jennifer Tillman vinner ett elitloppsförsök från dödens. Tillman körde hästen i de flesta av karriärens starter. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Royal Fighter har gjort sin sista start. Nu väntar avel för den dubble elitloppsfinalisten.

Publicerad:

I början av september gjorde Royal Fighter comeback efter nästan tio månaders frånvaro. Tanken var att tioåringen skulle starta på året ut, men på torsdagen kom ett nytt besked.

Tränaren Per K Eriksson och ägarna och uppfödarna Per Rodert och Christina Nilsson har beslutat att tävlingskarriären är över för Royal Fighter.
– Ja, så blir det. Tanken var att han skulle göra några starter under hösten för att sedan verka i aveln i vår, säger tränaren Per K Eriksson till Mantorpstravets webbplats.
– Egentligen var årsdebuten planerad till i maj, men i samband med att han började bli redo för start fick han en känning i ett gaffelband som även tidigare besvärat honom i perioder. Det gjorde att comebacken blev försenad till i september.

Härnäst väntar nu tidig vintervila för Royal Fighter och i vår inleder han en ny karriär – i aveln.
– Han är en Varenne-hingst av den rejäla sorten. Dessutom med riktigt intressant möderne. Jag tycker att han bör ha ett attraktionsvärde på avelsmarknaden, säger Eriksson.

Royal Fighter klättrade genom rikstotoklasserna som sexåring 2014 och året därpå kom det stora genombrottet. En seger i Meadow Roads lopp gav en biljett till Elitloppet och den visade han sig vara väl värd.
– En magisk dag. Han vann försöket från dödens och fick sedan aldrig fritt i andra ytter på upploppet som fyra i finalen. Med lucka tror jag att han hade vunnit även finalen, berättar Per K Eriksson.

Royal Fighter startade i Elitloppet även året därpå och tog sig till final också den gången. Totalt sprang han in närmare tre miljoner kronor och vann 15 av karriärens 89 starter. Den 22 december ska Royal Fighter tackas av när hemmabanan Mantorp står värd för V75-tävlingar.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS