Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kihlström skrev historia

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Örjan Kihlström tog den historiska 1.007:e rikstotosegern med Stefan Melanders Digital Track. Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

Örjan Kihlström gick i eftermiddag upp som etta genom tiderna då det gäller vunna V75/rikstotolopp.

Publicerad:

När Örjan spårade hela vägen med Stefan Melander-tränade Digital Track (e. Super Photo Kosmos) i Arne Erikssons stolopp (V75-4) innebar det rikstotovinst nummer 1007. Därmed passerade han Stig H Johansson med en pinne.
– Det är faktiskt lite otroligt. Jag har haft turen att få köra många fina hästar och varit frisk. Det har gjort att jag kunnat hålla mig på en hygglig nivå under lång tid, sade Örjan när han i Mantorps vinnarcirkel fick ta emot ett specialpris och fortsatte:
– Det här känns väldigt stort för mig. Det är roligt att lyckas med något som ingen annan gjort tidigare.

Den häst som Örjan tagit flest V75-segrar med är Daniel Redéns Propulsion med 17 vinster. Med Maharajah blev det åtta medan Nuncio segrade sex gången inom V75 med Örjan i vagnen. Den 1007:e rikstotosegern med Digital Track blev av det odramatiska slaget. Örjan fick bestämma i spets och vann med krafter kvar.
– Det kändes som att vi hade bra kontroll inne på upploppet. Hon gick med urryckare för första gången, men dessa behövde vi aldrig använda, kommenterade Örjan.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS