Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Klart bäst kapacitet"

Foto: MARIA HOLMÉN
Roger Walmann och Spoil Me. Foto: MARIA HOLMÉN

Roger Walmann har laddat för Derbyt. Vi valde ut en kvartett och lät Solvallatränaren kommentera chanserna.

Publicerad:

Vi börjar den häst med störst frågetecken bakom. Fjolårets Kriterietvåa har inte glänst så här långt i år och i juli fick han segern när standout galopperade med segern klar kort före mål.
Pythagoras Face (V86-2) har varit en besvikelse i år. Det är inte alla hästar som klarar att ta steget från kulltoppen bland treåringarna till att vara med nästa år och kanske har vi gjort något fel, det är svårt att säga. Jag tror i alla fall att vi har gjort allt vi kan för att han ska vara så bra som möjligt ikväll och formen är i zenit. Det är dags att köra barfota och jag hoppas på en finalplats även om det är tufft när bara två kvalar in. Readly Express rör vi inte, säger Roger Walmann.
Heavy Sound (V86-8) har gått helt okej i år och vi har satsat på att hästarna ska var som bäst till Derbyt. Formen ska vara bra och även han kommer att tävla utan skor.
– Av stona är Spoil Me (V86-5) den av mina som har klart bäst kapacitet. Läget behöver inte vara så dåligt för henne eftersom hon helst ska gå i ryggar. Hästen är väldigt snabb på kortspeed och blir det bara någorlunda fort kört tar hon mycket på de andra till slut. Hon kommer att tävla barfota ikväll, säger Roger Walmann.
Ottens Casher (V86-1) har så bra form att han får testa, men det är lite för mycket begärt att han ska kunna kvala in till finalen, säger Walmann.

FAKTA

Jägersro

Jägersro Trav & Galopp
Box 9506
200 39 Malmö
Tel: 040-671 82 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 23,0 m
Bredd 1640: 23,0 m
Upploppets längd: 190 m
Vinklad vinge

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS