Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Klart: Elitauktionen flyttas

Foto: TR BILD
Under tisdagen lämnade Ingemar Alin och Sara Lennartsson besked om Elitauktionen. Foto: TR BILD

Efter möten under veckan kom avelsföreningen fram till en plan. Men något nytt datum är inte spikat. 

Publicerad:

Coronaviruset fortsätter att begränsa samhället. Även om travsporten än så länge lever med tomma läkare påverkas den av smittorisken. Vid lunchtid under onsdagen kom ASVT med information om vad som händer med Elitauktionen som skulle ha ägt rum 29 maj. Så kommer det alltså inte att bli utan istället flyttas auktionen.
– I skenet av myndigheternas direktiv och antaganden kring Coronavirusets effekter de närmaste månaderna samt de hälsorisker det innebär för Sveriges uppfödare, hästägare och tränare med en auktion i maj finns inga annat beslut att ta, säger ASVTs ordförande Ingemar Alin i ett pressmeddelande. 

Vidare anges svag ekonomi som en faktor.
– Det vore helt enkelt fel mot både de fina unghästarna och deras uppfödare att sälja dem när deras potentiella köpare har fokus på ett helt annat håll, fortsätter Ingemar Alin. 

Kan stryka utan kostnad

Från början handlade det om drygt 200 anmälda hästar som sedan skalats ner till 100 utvalda exklusive några reserver. Uppfödarna till berörda hästar lämnas nu två alternativ: Stå kvar i katalogen som kommer att finnas tillgänglig digitalt eller att stryka hästen från auktionen kostnadsfritt.

När auktionen kommer att äga rum är fortfarande oklart.
– Vi kommer följa situationen och fortlöpande ha möten varje vecka och ge besked så fort situationen klarnat. Men vi får inrikta oss på att det blir först efter sommaren, säger Ingemar Alin och Ove Konradsson i pressmeddelandet.

Sara Lennartsson, generalsekreterare för ASVT och verksamhetsansvarig för Trottex berättar om alternativen som hon och hennes kollegor hade.
– Ett alternativ hade kunnat vara att bara ställa in helt, ett annat att avvakta. Vi vill att våra uppfödare ska få chansen att ta ett eget beslut och då tyckte vi inte att det var rimligt att avvakta, säger Lennartsson till Travronden. 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS