Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Klart: Sommartävlingar på Karlshamnstravet

Foto: MIA NILSSON
Karlshamntravet i fjol. Foto: MIA NILSSON

Travronden har tidigare berättat om problemen för Karlshamnstravet. I eftermiddags kom positiva besked.

Publicerad:

Via ett pressmeddelande meddelas att Karlshamnstravet kommer att arrangera tävlingar 18-19 juli i år. Så sent som i april kunde Travronden berätta att Karlshamns Kommun, som numera äger banan, och Karlshamntravet inte alls var överens om hyreskostnaderna. Nu tycks parterna ha löst problemet.
–  Det känns otroligt roligt att vi kan hålla traditionen vid liv. Det är ett event som alltid lockar stor publik, säger Johan Holgersson, tävlings– och marknadsansvarig för Karlshamnstravet, via pressmeddelandet.
– Vi är så glada att alla bitar har fallit på plats och att vi kan bjuda vår trogna publik på fina tävlingar i år också, fortsätter han.

Nytt lopp

I samma pressmeddelande berättar Holgersson om ett nytt lopp med högre förstapris.
– Nytt för i år är att banan bjuder på ett riktigt topplopp; Tom Stenholms Memorial med 50 000 kronor i förstapris. Loppet är öppet för hingstar/valacker som tjänat högst 625 000 kronor och för ston som tjänat högst 785 000 kronor, säger Holgersson.
Båda tävlingsdagarna kommer det att handla om lunchtrav. 

 

 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.