Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Knappt för favoriten

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Bazires kanoner kördes snällt.
Ändå blev tränaren en vinnare.

Publicerad:

I Prix Isara (€80 000) luftade Jean Michel Bazire flera namnstarka kort inför vintermeetinget. Både Pd’A-vinnaren Belina Josselyn och stallkamraten Davidson du Pont med för att köras snällt. Men även Bazires duo Aydos du Vivier och Dark Night Love (e. Royal Lover) fanns med i loppet. Den sistnämnde gick ut i favoritposition 25 meter före stallkamraterna med Bazire i sulkyn.
Efter en passiv inledning på loppet satt favoriten som trea samtidigt som ledande Atoll Danover kunde köras i ett måttligt tempo av Gilbert Ridel. Första 1850 meterna klockades till 1.15,3 innan tempot drogs upp - rejält.
Sedan lämnade Bazire innerspår och fick viss draghjälp av Junior Guelpas Altea de Piencourt innan han tillslut gav Dark Night Love full marschorder. Då hade tilläggsstartande Carat Williams och framför allt Delia du Pommereux hämtat in många meter och satt i slagläge när upploppet kom. Den sistnämnde avslutade strålande och kom till slut upp utvändigt om Dark Night Love när mållinjen närmade sig. Men favoriten kunde stå emot och svara hela vägen in i mål i en riktigt snabb avslutning.

Belina sist i mål

Segertiden blev 1.13,9/2850 meter och förstapriset var 36 000 euro. Andrapriset gick alltså till Delia du Pommereaux och Sylvain Roger. Carat Williams spurtade in som trea tillsammans med David Thomain med lucka till toppduon. Django Riff tog hand om fjärdepriset med Jean Philippe Monclin i sulkyn.
Belina Josselyn var sist i mål med lucka till övriga efter ett passivt lopp med Jean Yann Ricart och stallkamraten Davidson du Pont var i det slagna fältet.
I december var sexåriga stoet Dark Night Love trea bakom Looking Superb och Davidson du Pont i Prix Tenor de Baune och tisdagens seger var den första för året. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS