Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kolgjini om Princess Face

Foto: MARIA HOLMÉN
Fyraåriga Princess Face gör spännande årsdebut. Foto: MARIA HOLMÉN

Lutfi Kolgjini är i hetluften ikväll med hästar både på Solvalla och Jägersro. Princess Face, som tjänade nästan 3,4 miljoner kronor som treåring, är omgångens största favorit i årsdebuten.

Publicerad:

Adrian Kolgjini sköter tömföringen bakom Solvalla-hästarna, medan Lutfi kör travarna på hemmaplan.

- Razzamatazz Face (V86-1) gjorde det bra senast, men var lite nedsatt av den långa resan. Hon känns jättefin för dagen och har tagit senaste loppet på rätt sätt. Hon är bra och ska räknas, säger Lutfi Kolgjini.

- Robinia Face (V86-4) slog ihop senast och sedan körde jag 1.12 ett varv innan det blev en galopp tilll. Hon har känts fin i träningen efteråt och bör ha gått framåt lite till det här. Hästen är lite ojämnt startsnabb.

- Partizan Face (V86-5) har övervintrat på bra sätt och jag är nöjd med hur han känns för dagen. Han har fått ett 1.20-jobb inför det här och ska kunna vara ganska bra direkt. Det är en smart häst som jag tror ska sköta sig, säger Lutfi Kolgjini.

- Princess Face (V86-6) var fräsch och fin när hon avslutade fjolårssäsongen, vilket kändes väldigt bra. Hon har sedan tränat väldigt fint hela vintern och gått 1.15 full väg som snabbast inför det här. Jag tror på en bra insats direkt och det blir aluminiumskor runt om.

- Owen Face (V87-7) dalade genom fältet till slut senast och det visade sig efteråt att han var lite nedsatt den dagen. Allt ser bra ut och han kan öppna snabbt, så läget känns lite intressant. Jag laddar från start så får vi se vad som händer.

- Dynamite Light (V86-8) var mycket fin i årsdebuten och allt har sett bra ut även efteråt. Han kan öppna bra, men möter några mer rutinerade hästar den här gången och kommer nog därför få bara få försöka smyga med, säger Lutfi Kolgjini.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS