Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kolgjinis duo glänste

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Adrian Kolgjini. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Adrian Kolgjini fick med två högintressanta kort till Svenskt Travkriterium. Både Ubiquarian Face och Upset Face övertygade mycket – och den senare lyckades sätta nosen först trots startgalopp.
– Han fick en bamsekram av mig efteråt, sade Adrian Kolgjini.

Publicerad:

Startgaloppen hindrade inte Adrian Kolgjinis Upset Face (e. Joke Face). Hingsten ställde sig och skickades fram först utvändigt om ledaren mitt i loppet – och väl där hade han förmågan att plocka ned ledande Djokovic och han kom till sist i mål på 1.14,2a/2640 meter.
– Det finns bara ord med stora bokstäver. Det är helt enormt och det ska inte gå. Inte bara att han får gå fram i dödens, utan att han kan plocka så många längder också. Jag blir lite matt när jag vet vilken kapacitet han har. Det är som att han har en helt annan kapacitet. Han gör bara allting rätt och han har någonting alldeles, alldeles extra. Han fick en bamsekram av mig efteråt, sade Adrian Kolgjini.

Adrian Kolgjini hade en minst sagt lyckad tävlingskväll. Tidigare hade han också kvalat in Ubiquarian Face (e. Joke Face) som tidigt satt i ledningen. Efter att ha öppnat första kilometern på 1.14,0 vann han sedan smått överlägset på 1.13,3a/2640 meter.
– Jag vet inte vad jag ska säga. Det är helt sjukt att han bara vunnit ett lopp tidigare. Han har träffat formen perfekt. Jag tror att det kanske är tre hästar som är ute idag som står pall för trycket han fick. Det var en enormt bra prestation. Från början var han en kvick liten häst, men sedan kom det franska ikapp honom. Vi har siktat på det här hela året med honom och det är kul att det lyckades, sade Adrian Kolgjini.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS