Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kommer Elitloppsettan att försvara sin titel?

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Ringostarr Treb missar vintermeetinget i Paris. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Årets Elitloppsvinnare Ringostarr Treb har just nu fullt upp med avelsbestyren – men kanske kan det bli ett Elitlopp ytterligare.

Publicerad:

Ringostarr Treb (e. Classic Photo) har bara gjort två starter efter sin Elitloppsseger i slutet av maj. Dels i ett vanligt snabblopp på Solvalla den 26 september (galopp, oplacerad) och sedan i VM-loppet på Yonkers Raceway den 13 oktober (galopp, oplacerad). Tidningen Sulkysport har tidigare berättat om att Jerry Riordan väljer att avstå vintermeetinget med årets Elitloppsvinnare.  Om tävlingskarriären är över eller inte bestäms dock först till våren.

Anledningen till att det inte blir något nytt Paris-äventyr för Ringostarr Treb är att kretsen kring honom vill att hästen ska få en 100-procentig chans i aveln.
– Tidigare har han också tappats på sperma, men då bara tillbrngat några veckor i stöten med detta. Nu blir det 100 procent eftersom intresset för hans tjänster är stora. Det ska samlas in sperma till ett 70-tal ston och till stor del handlar det om fryst sperma. Han står uppstallad på ett stuteri i närheten av Turin där de föder upp alla ”Font-hästar”, berättar Jerry Riordan för Travronden.

När kommer då Ringostarr Treb tillbaka till Sverige och Halmstad?
– Jag hoppas kunna börja träna igång honom i mitten av februari. Sedan får vi se vilket skick han är i då och om det känns rätt att göra en ny satsning mot Elitloppet och så. Han blir nio år vid årsskiftet och har redan gjort mer än man kan begära. Så vi kommer inte att chansa något, utan bara fortsätta tävla med honom om hästen verkligen vill det själv.

Förra vintern slutade Ringostarr Treb sjua i Prix d'Amérique och femma i Prix de France.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS