Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kontio sparkades i sulkyn – står över tävlingar

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Jorma Kontio träffades av en spark under tävlingarna på Örebro. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

I det näst sista loppet på Örebro var olyckan framme. Jorma Kontio träffades av en spark i samband med startmomentet. – Tur att den inte träffade huvudet, säger kusken.

Publicerad:

I lopp tio på Örebro tappade Jorma Kontios styrning Edaisy humöret rejält och sparkade till kusken. Kontio kunde hålla sig kvar i sulkyn, men hade förstås tävlat färdigt. Ambulanspersonal tog snabbt hand om honom. 
– De kollade på armen och sade att allt verkade okej, ingenting ska vara brutet. Det gör ont nu så jag åker hem. Jag hoppas att det inte gör ont när jag vaknar i morgon, säger Kontio.
Det var efter att den första starten blivit återkallad som Edaisy började tappa humöret. 
– Det gick bra i den första starten. I den andra blev hon arg på lite andra hästar i volten tror jag och sedan sparkade hon. Det kändes som att hon var nära på att träffa huvudet så det känns skönt att det blev så här.
Det innebär att han inte kommer att genomföra sina planerade styrningar på Gävle i kväll. 

Kontios ersättare på Gävle
Lopp 1: Jo Jo Gunne – Claes Sjöström
Lopp 7: Rayon Lascaux – Kajsa Frick
Lopp 8: Corleone Boko – ingen ersättare klar

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS