Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Körs i spets om det inte kostar för mycket"

Foto: HANOLD/ALN
Bourne Identity (längst till höger) vann från dödens senast. Foto: HANOLD/ALN

Efter vändningen i höstas har Bourne Identity gått från klarhet till klarhet.
Per-Erik Wågström ger oss det senaste inför försöket till Norrlands Grand Prix.

Publicerad:

Lunchen i Solvalla får guldkant i och med det fina fyraåringsloppet som går som V4-2. Global Revenge – V75-finalvinnaren från Färjestad – och Robert Berghs fransman Balfour är de två mest spelade just nu, men passa även Per-Erik Wågströms Bourne Identity.
– En riktig kämpe som aldrig ger sig. Han var trött i sista sväng på Hagmyren, men kämpade hela vägen in, säger Per-Erik. 
Från femtespår kan det bära av till ledningen. 
– Jag vet inte om vi tar oss förbi Somersault Sally, men vi gör ett försök. Jag vet att Global Revenge är bra och rygg på den vore kanske det bästa, men vi lägger oss inte på rygg hur som helst. Hästen körs i spets om det inte kostar för mycket att ta oss dit, säger Solängetamatören.
Sugar Trader-avkomman har tagit sju segrar på 17 starter och vändningen kom i höstas. 
– Han började med att bara totalt ge upp på Bergsåker i oktober, men därefter har segrarna börjat rada upp sig och extraväxeln kom när vi ryckte skorna inför V75-debuten i Umeå. Senast körde vi med bakskor och det var ungefär samma effekt. Vi har antingen V75-lopp på hemmaplan i sikte eller så startar vi i den här efterföljande finalen och om vi kör barfota idag kan vi troligtvis inte köra barfota då. Jag kommer därför tävla hästen med skor runt om idag och jag tycker faktiskt inte att det ska göra någon superskillnad. 
Hur känns Bourne Identity inför dagens start?
– Hästen har tagit förra loppet på helt rätt sätt och jag kan garantera att han är lika bra som i senaste starten. Han kan till och med vara något vassare. Som spelare ska man nog plocka med honom på kupongen för det handlar om en krigare som sällan ger sig, säger Per-Erik Wågström.
I lopp 9 startar du även gamlingen Charlie Knight. Kan första årssegern komma idag?
– Inte alls omöjligt, hästen är lite ojämn men har bra fart när han vill och kan. Hästen gjorde en start efter uppehåll, men kom sedan inte med i det loppet jag siktat på. Jag har istället kört lite hårdare jobb med honom inför det här och det känns bra. Hästen är inte så speedig bakom bilen och läget är därför passande. Jag hoppas att spelarna är fel ute när de glömt bort Charlie.

 
FAKTA

Solänget

Solängets Travbana
894 35 Själevad
Tel: 0660-37 65 05
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,0 m
Bredd 1640: 20,0 m
Upploppets längd: 193 m

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS