Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Koskela tog dyringen

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Jarno Koskela. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Jarno Koskela köpte två och Timo Nurmos en när det var årlig auktion i Finland i fredags.

Av: Marja Mahlamäki
Publicerad:

Det var hästägarnas och uppfödarnas gemensamma firma Starinita Oy som hade auktion i närheten av travbanestaden Forssa och totalt var 86 varmblodiga och 8 kallblodiga ettåringar anmälda. Efter två års optimism sjönk medelpriset och stannade på 4.274 euro. Anledningarna till tappet kan vara den nationalisering som sker av spelbolag i Finaland, vilket skapar oro samt krocken med Kriterieauktionen i Stockholm.

Totalt såldes 63 hästar, 19 ropades åter och fyra blev osålda. Blott tre ettåringar klubbades för över 10.000 euro och två av dessa var ston. Solvallas Jarno Koskela köpte auktionens dyraste: stoet Sturdy Stride (e. Prodigious- Narcissa Hanover), som gick för 15.000 euro.
Hennes uppfödare är familjen Pitkänens firma Oy Ställverksprodukter AB från Raumo och mödernet går till Moni Makers mor Nan Hanover.

Koskelas andra köp var hingsten Jack Ryan (e. Dream Vacation - Garfish Face). Hästen, som är en bror till Bartender In (e. Muscles Yankee, 950.710 kronor), fick han för 7.500 euro. MAS Credit (e. Big Apple Deli) gick till Timo Nurmos för 5.500 euro.  
Näst dyrast på auktionen var Callela Easyman (e. S.J.'s Photo) och han kostade 12.000.

Här hittar ni samtliga köp på auktionen.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Marja Mahlamäki

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS