Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Krafft skyndar på provsvar

Foto: Mia Törnberg/TR Bild
Foto: Mia Törnberg/TR Bild

Ligger foder från Krafft bakom ett antal dopningsfall på franska banor? Prover undersöks just nu på ett laboratorium i Frankrike, men resultaten kommer först om den 25 april. Krafft har därför vänt sig annorstädes för snabbare svar.

Publicerad:

Andra laboratorier har kontaktats och dessutom är Statens Veterinärmedicinska Anstalt, SVA, med på tåget.
– Vi är mycket glada att SVA nu väljer att stötta oss och utföra tester i Sverige, och över samarbetet inom branschen. Vi har en kontinuerlig dialog med våra kunder och gör allt vi kan för att påskynda provsvaren, säger Sandra Hodik, vd på Krafft, i ett pressmeddelande.

Det var i slutet av förra veckan som Sulkysport rapporterade om Björn Goops Merles Simone testat positivt för cannabidiol efter en start på Vincennes i februari. Ämnet ska också ha påträffats i prover från ytterligare fyra hästar och gemensamt för samtliga är de foder från Krafft.

Efteråt har flera hästar strukits av säkerhetsskäl och franska tränare som köpt foder från Krafft har låtit testa sina hästar inför tävling.
– Vi fick information igår om att man har gjort provtagningar på tre hästar i ett av Frankrikes stora galoppstall. Alla tre testade negativt på CBD. Detta tyder på att en eventuell kontaminering i foder är begränsad och det är troligt att det rör sig om ett parti kontaminerad råvara, säger Sandra Hodik.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.