Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kraftfull insats av Power

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Foto: Maria Holmén/TR Bild

Power fick ett riktigt tufft lopp i Margaretas Tidiga Unghästerie. Men det hindrade inte treåringen från att ta hem segerchecken på 300 000 kronor.
– Han är väldigt läcker, sade Robert Bergh.

Publicerad:

Årets fyra sista lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie lockade många fina tre- och fyraåringar till Solvalla. En av de mest imponerande vinnarna var Robert Berghs treårige hingst Power (e. Googoo Gaagaa).

Han togs lugnt från start och hamnade sist utvändigt. Bergh styrde sedan på i tredjespår varvet kvar och hade rundat till ledning halvvarvet kvar. Sedan gick Power undan till klar seger.
– Jag ville ta honom lugnt från start för att han inte skulle spela upp sig. Det var förstås långt fram, men han är verkligen härlig. När jag manar på honom lite tar han i och det gick riktigt fort då han svepte dem 500 kvar. Jag anade tidigt att det här skulle bli en riktigt bra häst och nu är det bara att hoppas att han fortsätter på det här spåret, sade en glad och nöjd Robert Bergh efter att Power vunnit på 1.12,8a/2140 meter.

Stall Timo Nurmos plockade hem två segercheckar i Margaretaloppen. Fyraåriga Hankypanky Rubyred (e. Love You) pressade sig till ledningen 1400 kvar och kunde sedan vinna relativt ohotad med Jorma Kontio i sulkyn.

I avslutande loppet för fyraåriga hingstar och valacker hittade Cab Lane (e. Muscle Hill) och Kontio till ledningen i första kurvan och kunde sedan hålla undan.

Kvällens första segercheck på 300 000 kronor i Margaretas Tidiga Unghästserie gick till Daniel Redéns stall sedan hans treåriga sto Diana Zet (e. Hard Livin) vunnit trots ett lopp i dödens.
– Hon kändes kanonfin idag. Det var väl inte det bästa att få tredjespår fram till dödens, men tempot blev lågt så det var bra. Den här hästen har nog en ljus framtid och hon känns bara bättre och bättre, sade kusken Örjan Kihlström efter segern som togs på 1.16,4a/2140 meter.

Tisdagens vinnare på Solvalla
Lopp 1: Giordano Soa (e. Thai Tanic) – Björn Goop
Lopp 2: Laurentius Valiant (e. Orlando Vici) – Jörgen Westholm
Lopp 3: S.G.Charpentier (e. Chocolatier) – Örjan Kihlström (Timo Nurmos)
Lopp 4: Ultimaluna Grif (e. Andover Hall) – Alessandro Gocciadoro 
Lopp 5: Diana Zet (e. Hard Livin) – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
Lopp 6: Power (e. Googoo Gaagaa) – Robert Bergh
Lopp 7: Quarcia (e. Quarcio du Chene) – Kim Moberg (Roger Forslund)
Lopp 8: Hankypanky Rubyred (e. Love You) – Jorma Kontio (Timo Nurmos)
Lopp 9: Cab Line (e. Muscle Hill) – Jorma Kontio (Timo Nurmos)

Lirar nästa gång: Kövras So Far (V64-1) klättrade i rygg på vinnaren över mållinjen. Vinner nästa gång!

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS