Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kriterieseger för Malmqvist

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Tomas Malmqvist vann Danskt Travkriterium på söndagen. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

För tredje året i följd blev det svensk seger i Danskt Travkriterium. Tomas Malmqvists Empire höll för favorittrycket och vann söndagens upplaga på tangerat löpningsrekord.

Publicerad:

Empire kom till Charlottenlund med fem segrar och två andraplatser på sju starter hittills i karriären. 2.500 meter senare var facitet ännu bättre.

Ken Ecce körde tidigt storfavoriten till ledningen och därifrån vann han sedan med fem längder på 1.14,1 – lika fort som Winston Sisas vinnartid från 2014.
– Empire är bäst av alla travhästar i Danmark – inte bara de treåriga, sade Ken Ecce till Ekstra Bladet.

Segern var värd 340.000 danska kronor och var tränaren Tomas Malmqvists tredje i det danska kriteriet. Han har tidigare vunnit med Hennessey 2003 och med Rusty Dust åtta år senare.
– Empire är en av de bästa hästarna jag har tränat, sade Malmqvist till Ekstra Bladet.
– I dag imponerade han på mig igen. Han var bra och löste bara uppgiften.

Det var också tredje året i rad som en svensktränad häst vann treåringarnas stora slag på Charlottenlund. Peter Untersteiners Diamondwind segrade i fjol och dessförinnan var Johan Untersteiners Cuba Libre Ice först i mål. Untersteiner den yngre var med även i årets upplaga, men utan framgång den här gången. Hans Eric the Eel galopperade bort sig i ett tidigt skede.

Fler svenska framgångar

Tidigare på dagen tog Panamera (e. Scarlet Knight) sin andra raka seger. Ola Karlssons häst kördes till vinst i ett stayerlopp av Jörgen Sjunnesson

Vann gjorde även Peter Ingves. Han och Christian Lindhardts Enjoy the Coktail (e. Coktail Jet) tog hem Kriterium Consolation.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS