Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kriteriet till Inti Boko

Timo Nurmos tog sin sjunde seger i Svenskt Travkriterium. Detta sedan Inti Boko avslutat snabbast över upploppet.
– Det är många långa och tuffa dagar bakom en Kriterieseger, säger Timo Nurmos.

Publicerad:
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Timo Nurmos jublar efter Kriteriesegern med Inti Boko. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

2018 års upplaga av Svenskt Travkriterium kantades av många drag och positionsbyten, men det var Jorma Kontio och Cab Lane som tog hand om ledningen. I den positionen fick man öppna första kilometern efter 1.13,9. Cab Lane hade greppet in på upploppet, men var tidigt slagen. I stället var det stallkamraten Inti Boko (e. Chocolatier) som visade sig starkast. Han inledde i dödens, men blev tidigt avlöst och hamnade sedermera i tredje utvändigt. I en rafflande avslutning kopplade Inti Boko segergreppet den sista biten och kom i mål på 1.13,5a/2640 meter.

Det här var sjätte starten i Inti Bokos karriär – han noterades för segertiden 1.13,5a/2.640 meter.
– Det har varit en tuff vecka, men vi har kämpat hårt hela gänget och nu är vi här. Man har satsat på fina hästar och det är långsiktigt jobb som gäller. Det är många långa och tuffa dagar bakom och det är skönt när det lyckas, säger Timo Nurmos.

Solvallatränaren visste tidigt att Inti Boko var något extra.
– Jag älskade den här hästen redan från när han var fem månader gammal. Man bara gillar vissa individer. Han gjorde ett otroligt bra lopp. Allt måste gå vägen i sådana här lopp.

I segersulkyn satt Johnny Takter:
– Det känns kanonbra, detta. Jag har kört Kriteriet många gånger, men aldrig fått vinna. Det var skönt att få sätta dit segern. Jag visste att många emot var bra och jag kände inte för att gå ut förrän in på upploppet. Han var fantastiskt bra och i fin författning. Han kändes väldigt fin redan i värmningen.

Inti Bokos skötare är Amanda Larsson:
– Det känns overkligt det här. Man har hela tiden vetat att han har mycket inom sig och att han fick visa det i dag är helt fantastiskt. Hästen är otroligt lugn och snäll, men inte helt enkel att köra och han kan vässa upp sig. Hästen har fantastisk inställning och är otroligt tuff. Jag tycker att han har allt. Han fick ett perfekt lopp och fick bra ryggar hela vägen.

Bakom Inti Boko inkom Conrad Lugauer och Campo Bahia som tvåa efter en stark insats. Tredjeplatsen gick till Johan Untersteiner med egentränade Address Book.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS