Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kriterietrean skadad

Foto: PATRICK SJÖÖ/TR BILD
Ängsborken blev i början av november godkänd som avelshingst. Tyvärr är han nu gaffelbandsskadad. Foto: PATRICK SJÖÖ/TR BILD

Kriterietrean och en av de hetaste kandidaterna till årets Derbytitel är gaffelbandsskadad.

Publicerad:

Det tråkiga beskedet lämnar Jimmy Jonsson angående fyraårige Ängsborken (e. Bork Odin).
– Jag pratade med delägaren Lars-Erik Karlsson i fredags och Ängsborken har fått en blödning på ett gaffelband. Detta efter en slagskada i hagen där i Åmål.

Hur allvarligt är det hela?
– Det är svårt att säga, det låter inte så farligt. Men nu ska hästen först bara skrittas i sex veckor och sedan får vi se hur det ser ut efter det. Hur det går med Derbyt och annat går inte att svara på i nuläget, dessutom ska hästen i år även debutera som avelshingst. Han har fått tio ston så här långt, svarar Jimmy.

Den sistnämnde vann åtta lopp förra året med den då Alf Jonsson-tränade Ängsborken och körde in drygt 700.000 kronor. Bland höjdpunkterna kan nämnas tredjeplatsen i Kriteriefinalen på Dannero samt flera svenska rekord. Ängsborken blev också utsedd till Årets Häst på Bergsåker för 2018 av Travakademien samt är en av kandidaterna till Årets treåriga kallblod vid Bergsåkers travgala den 2 februari.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS