Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kriterievinnare till Italien: "Kanske lättare"

Foto: MARIA HOLMÉN
Deimos Racing. Foto: MARIA HOLMÉN

2016 års kriterievinnare, Deimos Racing, lämnar Sverige.
Ny anhalt är Italien för uppstallning hos Erik Bondo.
– Känslan är att det kanske är lite lättare att etablera sig i den äldre eliten genom att låta honom tävla där nere, säger delägaren Calle Wihlborg.

Publicerad:

Svante Båth-tränade Deimos Racing (e. Quite Easy U.S.) kommer närmast från en fyraårssäsong där främsta meriten är en andraplats i Kungapokalen. Han missade att kvala in till Derbyt med liten marginal.
Nu kommer femåringen att tävla i Italien och så uppstallad hos Erik Bondo, vilket Sulkysport rapporterat om tidigare under dagen.

"Konkurrensen väldigt tuff"

– Vi tycker att det är en jättetrevlig häst som kanske inte riktigt hade en så lyckad säsong som fyraåring som vi hoppats på. 
Varför går han ner till Italien?
– Det finns inte så många femåringslopp i Sverige samtidigt som konkurrensen är väldigt tuff med hästar som Cyber Lane och Diamanten för att nämna några. Känslan är att det kanske är lättare att etablera sig i den äldre eliten genom att gå den vägen. 

"Tacksamt att kunna prata svenska"

– Det finns många fina unghästar som har haft svårt att ta steget som äldre och jag är av den åsikten att en tuff femåringssäsong kan sätta sig lite i skallen på sikt, därför har vi valt den här vägen.
Danske Erik Bondo ska sköta om hästen i Italien.
– Genom Rue du Bad har vi fått fin kontakt med honom och det är, även om vi båda kan engelska, tacksamt att kunna prata sitt modersmål med någon, det förenklar mycket.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS