Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kriterievinnaren kvalar

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Rokkakudo, Anna Forssell och Ulf Ohlsson efter kriteriesegern 2013. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Efter över tre års frånvaro äntrar Rokkakudo banan på nytt. 2013 års kriterievinnare ska kvala på Axevalla på tisdagen.

Publicerad:

Den nu åttaårige Rokkakudo startade senast i augusti 2015 då han var sexa i Victory Tillys lopp på Solvalla.
– Efter det har han betäckt i två säsonger och operarat båda framknäna. Han har haft det bra, berättar tränaren och ägaren Anna Forssell och fortsätter:
– Jag har inga förväntningar alls på kvalet. Jag har inte varit på banan och kört något snabbjobb utan bara tränat hemma. Men han känns väldigt pigg och fräsch och ser jättefin ut. Visst har han kanske något extrakilo på kroppen, men de brukar försvinna lätt. Jag tror att han kommer att tycka att det är roligt att vara tillbaka.

Har du tänkt något bortom kvalet för Rokkakudos del?
– Nej, jag tar en dag i sänder.  Det är jättetufft att göra comeback med 4,7 miljoner kronor på kontot. Då är det svårt att matcha om man vill undvika de bästa. Det finns inte jättemånga öppna snabblopp och jag åker inte gärna världen runt utan startar helst ganska nära.

Precis som vid segern i Kriteriet sitter Ulf Ohlsson upp bakom Rokkakudo på tisdagen. Kvalloppet körs 17.35, före Axevallas V65-tävlingar som bland annat innehåller fyra Breeders Crown-lopp.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS