Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kronhjortar sätter inte stopp för Nordström

Foto: Foto: Hanold/ALN
Positiva besked för Per Nordströms satsning på en ny hästgård. Foto: Foto: Hanold/ALN

Per Nordströms planer på att bygga en hästgård i Sjöbo kommun kan snart bli verklighet. Gården beräknas ligga i ett mindre brunststråk för kronhjortar, men mark- och miljödomstolen har nu slagit fast att detta inte ska hindra Jägersrotränarens anläggning. Det rapporterar Skånska Dagbladet.

Publicerad:

Jägersrotränaren Per Nordström, har sitt nuvarande stall i Skurups kommun, men vill expandera sin verksamhet och bygga en hästanläggning utanför Sövde i Sjöbo kommun. Det handlar om två bostadshus, två stallbyggnader och en träningsbana som kommer ligga i närheten av Christoffer Erikssons verksamhet på Lottentorps gård. 

För ett år sedan fick Nordström ett positivt förhandsbesked om bygglov från Sjöbo kommun. En granne i anslutning till marken valde emellertid att överklaga beslutet, med hänvisning till att bland annat kronhjortbeståndet skulle påverkas negativt av en byggnation. Tjänstemän på Länsstyrelsen har tidigare pekat på att kronhjorten har brunstplatser i området där anläggningen ska byggas. 

Nu har mark- och miljödomstolen gett Nordström och Sjöbo kommun rätt och avslagit grannens överklagan, rapporterar bland annat Skånska Dagbladet.  Ett bygge skulle visserligen innebära en viss förändring av landskapet, men inte i så betydande omfattning att kronhjorten skulle sätta stopp för att uppföra den, menar mark- och miljödomstolen.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS