Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kullens konung slog till igen

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

Den danske kriteriekungen Axel fortsätter att glänsa. Den fyraårige Love You-avkomman vann under söndagen Jydsk 4-årings Grand Prix den tunga vägen.

Publicerad:

Tomas Malmqvists Aron The Baron försvarade innerspåret i det danska storloppet och tillsammans med kusken Birger Jörgensen gjorde ekipaget vad man kunde för att ge storfavoriten Axel (e. Love You - u. Hioubov Lykke) med Rene Kjaer i sulkyn ett tufft lopp. 

Trots att Jörgensen lyckades med uppgiften fanns inget att göra åt Karsten Holms stjärnskott som avgjorde säkert över Århus upplopp trots en lopp utvändigt om ledaren på tiden 1.15.3a/2.360 meter.
– Axel är kullens bästa häst, det är inget att diskutera, sade Kjaer i vinnarcirkeln. 
Tränaren Karsten Holm kunde glädjas åt 280.000 danska kronor i förstapris.
Axel togs lugnt från start och hade en bit fram till ledaren efter en öppning på 1.14/500 meter.
– Jag ville inte köra galopp in i första sväng samtidigt som han inte hann växla ut riktigt. Men han är bäst till slut, sade Kjaer. 
Bakom kullens konung lade Tomas Malmqvists Aron the Baron (e. Västerbo Prestige) beslag på andrapriset på 112.000 danska kronor och Henrik Lönborgs A Delicius One (e. Make it Happen) blev trea efter ett slutvarv i rygg på ledarduon och belönades med 67.000 danska kronor. 
Tomas Malmqvist hade ytterligare en häst med i loppet. Christoffer Eriksson körde Alex Tröjborg (e. Great Challenger) från spår elva och spurtade in på den sjätte och sista prisplatsen som var värd 28.000 danska kronor. 
ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.