Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kungen på plats

Kallblodens stora kung är på plats på Solvalla!

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Jan-Olov Persson visade i dag upp Järvsöfaks på Solvallas publikplats. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Efter första loppet i dag på Solvalla transporterades 25-årige Järvsöfaks in på Solvallas publikplats för att möta sina fans. Precis som vanligt såg ”Faksen” ut att njuta av uppmärksamheten.
– Han gillar folket och kamerorna, det har han alltid gjort. Järvsöfaks har blivit lite gråhårig, men hästen mär bra för dagen och det är kul att få visa upp honom i det här skicket på Solvalla igen, sade Jan-Olov Persson, vars hästar fick stå tillbaka för Gunnar Melander och Månprinsen A.M. i hästgalans kallblodsklass under fredagskvällen.

På sin tid blev Järvsöfaks utsedd till Årets Kallblod i Sverige tolv år i följd (1998-2009) och Årets Häst vid tre tillfällen (2003-2005).
– Det är tveksamt om det någonsin kommer fram något kallblod i samma klass som Järvsöfaks. Det är en enastående individ med otrolig fysik och alla gener på rätt ställe, fortsatte Persson.

Elitkampen på Solvalla tog ”Faksen” hem fem år i rad mellan åren 2002-2006. Sammanlagt ordnade hästen makalösa 201 segrar på 234 starter och nästan 21,3 miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS