Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Kunnande för att vinna"

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Ove A Lindqvist tror mest på en segerlös tvååring. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Ny utrustning får Ove A Lindqvist att tro på god segerchans i finalen av Norrlands Elitserie.
– Hästen har i alla fall kunnandet för det, säger han.

Publicerad:

Inom V86 har Umåkertränaren chanser. Bäst feeling har han bakom tvååringen Castle Hall (V86-3).
– En lovande häst som var bra bakom en kanon på krävande bana senast. Jag laddade med honom i första starten bakom bilen och då felade han när jag la pisken på honom. Normalt är han stabil och jag gör förstås ett försök att hålla ledningen. Skulle hästen kännas fin är jag inte främmande för att köra i täten, men jag har respekt för Deimos Racing och det är nog den jag släpper till om jag släpper, säger han. 
Segerchansen?
– Vi testade proppar på hästen i ett jobb i veckan och det fungerade perfekt och gav rätt effekt. Med klaff har han i alla fall kunnandet för att vinna.
Kaffir Face (V86-1) och Cerveza (V86-7) då?
– Kaffir Face ska vara i bra slag nu enligt tränaren. Hästen bör spetsa direkt, men jag har sett honom tidigare och tror inte att han ska gå i täten. Jag släpper gärna till någon och är nöjd om vi kan köra in fina pengar. Cerveza låter Björn Lindblom uppåt på. Hästen hade tydligen gått ett 1.10-varv på bra sätt efter galopp i näst senaste starten, men hon är lite speciell och jag måste se till att hålla henne skärpt under vägen. Med lite klaff på bitarna kan hon kanske vara med långt framme, säger Ove A Lindqvist. 
Utanför kör du tre hästar. Något för vinnarspelarna?
Taco Frontline (lopp 1) är lite busig av sig och kan bara springa rakt ut i loppen om man inte passar sig. Han ska utrustas med helstängt huvudlag den här gången, enligt Tomas Pettersson, och har viss kapacitet. Alfred Palema (lopp 4) har alltid föregåtts av ett gott rykte, men har varit väldigt skör. Senast var han väldigt lugnt tränad och banan var krävande så tiden ska vi inte bry oss om. Han är väldigt startsnabb bakom bilen och 1.640 meter är ett plus, men han tål inte så mycket jobb på vägen så jag får försöka hitta vettig draghjälp på sista bortre långsidan. Trollskärs Bork (lopp 5) vann med gott om krafter kvar senast och det var en fin bekantskap. Han ville verkligen vinna och klarade fjärdespår utan bekymmer. Jag tror att att han går 1.32 någonting ikväll, men Tjomslands kallblod verkar tuffa. Jag är god vän med Erik Lindegrens pappa som äger Trollskärs Bork och jag vill gärna inte ”dräpa” hästen i andra starten... Men ett bra lopp kommer han att svara för och det kan mycket väl räcka till en bra placering, säger Ove A Lindqvist.

FAKTA

Bergsåker

Bergsåker Travbana
Travbanevägen 5
857 51 Sundsvall
Tel: 060-66 96 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,5 m
Bredd 1640: 21,0 m
Upploppets längd: 200 m

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS