Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kusken straffades hårt – slutar köra lopp: ”Skitbransch”

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Tobias Eklöf fick två månaders avstängning efter incidenten på Bergsåker. Det var droppen, menar kusken – som får stöd av Troels Andersen.

Publicerad:

4500 kronor och två månaders avstängning blev straffet efter att Eklöf kört ifatt Troels Andersen efter målgång varpå Eklöfs häst sprang upp i rygg på Troels Andersen. Bakgrunden var att Andersen hade gått ut i en trång situation där Eklöfs styrning Casper W.F. svarade med galopp.
– I dag brann det. Jag är så jävla less på att bli påkörd och nu åkte jag ikapp och skällde på Troels. För det får jag 4500 kronor i böter och två månaders avstängning. Så länge vi har den här domarkåren kommer jag inte att köra lopp. Många av oss är ganska överens om att vi har en oduglig domarkår som dömer otroligt olika. Ska det vara värre straff för att en kusk får en liten nick i skärmen än att någon kör över benen på en häst? Det är helt orimligt, säger Tobias Eklöf.

Eklöf är tydlig med att det är färdigkört.
– För min del får travsporten bara dö ut. Då kanske någon förstår att vi inte kan ha det så här. Det är en skitbransch och jag vet inte när travfolket ska öppna ögonen.

När Travronden når Troels Andersen för att låta honom ge sin syn på det som inträffat ger han sin tränarkollega stöd.
– Domaren dömer att jag kör snävt och det kan jag acceptera. Det är sådant som händer i lopp. Men vad gäller Tobias straff  håller jag med honom till 110 procent. Jag vill inte kommentera domslut rent allmänt, men i det här specifika fallet är det ett totalt galet straff, säger Troels Andersen. 
Hur ser du på det som hände efter målgång?
– En struntgrej. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS