Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kylig Kihlström körde Who's Who på kortspeed

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Who's Who avgör Icelands lopp efter kylig styrning av Örjan Kihlström. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Örjan Kihlström valde att köra Derbyvinnaren Who's Who på kortspeed i Icelands lopp (V86-4) – vilket gick utmärkt!
– Hästen är både stark och speedig, riktigt komplett, sammanfattade Kihlström.

Publicerad:

Den sistnämnde var nog kanske den som kände sig allra lugnast sista 400 i det här loppet. Värre var det för tränaren Pasi Aikio och skötaren Jennie Ek på stallbacken.
– Örjan ordnade drama i dag, men det var helt perfekt. Det kändes roligt att se Who's Who och allt går enligt planen så här långt inför Jubileumspokalen, som är årets stora mål, sade Pasi Aikio.

I ledningen tilläts Zack's Zoomer bestämma tempot efter 1.13,7 första varvet samtidigt som Örjan Kihlström satt kvar i andra par utvändigt.
– Det gick ändå inte jättelångsamt, då hade vi tvingats hitta på något. Dessutom satt jag fint till själv och vet att hästen också är riktigt snabb, sade Örjan Kihlström.

Över upploppet kämpade ”dödenshästen” Voltaire Gifont starkt som tvåa, men Kihlström måttade bara in segern bakom Derbyvinnaren på 1.12,1a/2140 meter.
– Nu ska vi ta det lite piano och kolla igenom hästen. Sedan väntar en träningsperiod, så det kommer att dröja ett tag innan vi startar honom på nytt, avslutade Pasi Aikio.

I klass II-försöket (V86-2) blev det tuff körning där framme, då Anders Eriksson tvingades till 1.07,8 första 500 och 1.10,4 det inledande varvet i ledningen med Maximus M.M. Det här borgade nu istället för Peter Untersteiner bakom egentränade Look Håleryd (e. Explosive Matter) från fjärde ytter. Hästen tog första segern för året i fjärde försöket.
– Jag har trott att det funnits mycket o Look Håleryd, men hittills har han sprungit med handbromsen i. Hästen har dock fått bra vinterträningen, men det krånglade lite tidigare i år. Nu börjar det dock lossna, kommenterade Untersteiner, som även ryckte skorna runt om för första gången på sin fyraårige valack.
Segertiden skrevs till 1.11,1a/1640 meter.

I ett fyraåringslopp (V86-3) körde Oskar J Andersson tidigt till spets bakom Jörgen Westholm-tränade Fille Am (e. Lavec Kronos). Efter 1.14,0 första varvet blev det enkelt till slut. Det här var hästens tredje raka seger.
– Jag tog en lugn start eftersom hästen kan vara lite speciell. Väl i ledningen kändes det bra och det här är en stark häst. Han hade till och med lite kvar i mål, sade Oskar J Andersson.

I ett lopp för fyraåriga ston (V86-5) fick Jorma Kontio bestämma tempot till 1.16,7 första varvet i ledningen bakom Timo Nurmos-tränade Hankypanky Peyton (e. Going Kronos). Det blev också lätt till slut på 1.13,9a/2140 meter trots att det var första starten sedan den 24 november. Det handlade om femte segern på lika många starter.
– Hon var jättefin och har växt ytterligare under vintern och hittat ännu en växel. Det blev enkelt efter 1.10 sista halvvarvet, sade Jorma Kontio, som av bara farten även tog hem nästkommande lopp.

Bakom Timo Nurmos-tränade Global Undecided (e. Prodigious) kunde han vinna ett långlopp (V86-6) trots en resa i dödspositionen.
– Hästen har gjort det bra hela tiden och mötte lite enklare motstånd den här gången. Det kändes bra hela vägen, fortsatte Kontio, som kunde notera segertiden till 1.13,2/2660 meter.

Den Stefan Melander-tränade treåringen Click Bait (e. Cantab Hall) svarade för en väldigt stark insats när han för Örjan Kihlström tog hem ett försökslopp i Breeders Course (lopp 2). Amerikanen speedade ner Alessandro Gocciadoros Acciaio med en nos efter det att Örjan Kihlström släppt ledningen till italienaren. Segertiden blev vassa 1.11,2a/1640 meter och förstapriset var 100.000 kronor. Både Click Bait  och Acciaio är nu klara för finalen på Jägersro den 30 juli med ett förstapris på 600.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS